Plantijnstudente geselecteerd voor Belgodyssee

20/12/2011 17:09

Plantijn Hogeschool

Nora Vanderhaeghen, student Journalistiek aan Plantijn Hogeschool, is één van de zestien geselecteerden om de zevende prijs Belgodyssee in de wacht te slepen. Daarvoor deed ze een interview met Nick Balthazar en Xavier Vanderstappen. Woensdag 21 december vindt de uitreiking plaats in het Koninklijk Paleis in Brussel.

Naar aanleiding van de 50e verjaardag van OESO was het thema van Belgodyssee dit jaar welzijn. Plantijnstudent Nora Vanderhaeghen nam daarop een gesprek op tussen Nick Balthazar en Xavier Vanderstappen, die beide heel verschillende meningen hebben over het milieu en de levenskwaliteit in België.

Belgodyssee is een project van Radio 2, VivaCité en het Prins Filipfonds. Elk jaar reiken ze een prijs uit aan twee laatstejaarsstudenten Journalistiek, één uit Vlaanderen en één uit Wallonië, die de beste radioreportage maakten. Zo wordt de samenwerking tussen toekomstige journalisten uit de drie Gemeenschappen van ons land bevordert. De hoofdprijs is een contract van zes maanden bij VRT of RTBF.