Ingezonden persbericht


Persbericht

Winbase Groep en Abakus besluiten tot verdere samenwerking

Winbase en Abakus hebben besloten samen te gaan. De twee bedrijven werkten al langer nauw samen. Binnen deze samenwerking bleek al snel dat beide bedrijven elkaar goed aanvullen bij het bereiken van een gezamenlijk doel: het ontwikkelen van een elektronisch patiëntendossier voor paramedici. Centraal daarbij staan gebruiksgemak en daadwerkelijke ondersteuning van de therapeut. De nieuwe directie van de Winbase Groep B.V. (v.l.n.r.) Henk Groen, Thomas Groen, Eric de Boer en Jan Pieter Schoon.

Het webbased elektronisch patiëntendossier Abakus wordt een van de productlijnen binnen de Winbase Groep. Daarnaast vormt het expertsysteem van Abakus een belangrijk geïntegreerd onderdeel in Incura-Fysio, het innovatieve softwarepakket van Winbase. Binnen Incura-Fysio zijn zorgverleners verzekerd van een totaalpakket voor administratie, declaratie, boekhouding en het zorginhoudelijk patiëntendossier.

Sneller reageren en innoveren
De expertise van Abakus over de zorginhoudelijke verslaglegging en klinimetrie zal bij de verdere ontwikkeling van Incura-Fysio worden ingezet. "Door de combinatie van kennis zijn we in staat sneller te reageren op de ontwikkelingen in de markt", constateert directeur Eric de Boer van de Winbase Groep. "Zo zal de knowhow worden ingezet om de kwaliteit van de helpdesk op zorginhoudelijk niveau verder te verbeteren. Ook kunnen we gemakkelijker onze producten verder blijven innoveren."

Behalve Incura-Fysio en Abakus heeft de Winbase Groep ook RAAM (administratie- en declaratie software voor paramedici) en LogoBase (administratie- en declaratiesoftware speciaal voor logopedisten) als belangrijke productlijnen. Van beide producten bestaan ook server based versies: eRAAM en eLogoBase.

Over de Winbase Groep
Met ruim dertig medewerkers richt Winbase zich op de softwareontwikkeling en ondersteuning van haar klanten vanuit het perspectief van de therapeut. Mede daarom hebben een belangrijk aantal medewerkers een opleiding en/of achtergrond in de zorg. De medewerkers opereren vanuit twee locaties, in Haarlem en in Ede. De producten van de Winbase Groep zijn in geheel Nederland in gebruik. Bij elkaar verwerken de 8000 zorgverleners de gegevens van ruim vier miljoen Nederlandse verzekerden in het EPD.




Ingezonden persbericht