VerkeersInformatieDienst

Busje valt van autotrailer op ring Amsterdam

20 december 2011, 18:10
De chauffeur van een autotrailer is dinsdag aan het einde van de middag op de binnenring van Amsterdam het busje verloren dat hij achterop zijn trailer vervoerde. De trailer is door het ongeval dwars over de weg komen te staan, het busje kwam op zijn kant te liggen. Tussen RAI en Oud-Zuid werden in eerste instantie drie rijstroken afgesloten na een kwartier nog maar twee.

Weggebruikers aan de zuidoostkant van Amsterdam kregen binnen een kwartier al met een flinke vertraging van meer dan een half uur te maken. Uiteindelijk stond het tegen 18:00 uur over 11 kilometer helemaal vast vanaf Schellingwoude tot aan Oud-Zuid, waardoor het verkeer op de A2 vanuit Utrecht voor het knooppunt Amstel ook in de file kwam te staan.

Al vrij snel werd er door Rijkswaterstaat een omleiding ingesteld voor automobilisten richting Den Haag en Utrecht. Vanaf het knooppunt Watergraafsmeer kon men beter omrijden via Amsterdam-Zuidoost en Amstelveen over de A1, de A9 en de A4. Helaas was dit niet file vrij, op de A9 richting Alkmaar kwam het verkeer vanaf het knooppunt Diemen tot aan Ouderkerk aan den Amstel stil te staan.

De verwachting was dat de rijbaan tussen RAI en Oud-Zuid rond 18:00 uur vrijgegeven kon worden, maar dat was helaas niet het geval.