Ingezonden persbericht


20 december 2011

Minister onderzoekt vliegroutes Eindhoven Airport

Het ministerie van Defensie gaat onderzoeken of een gedeeltelijke aanpassing van de huidige aan- en uitvliegroutes van Eindhoven Airport de hinder in de regio kan beperken. Dat laat de minister van Defensie Hans Hillen weten in reactie op een verzoek daartoe van de politieke partij 50PLUS.

Hillen schrijft aan 50PLUS dat dit zal gebeuren in het kader van afspraken over de gewenste groei van de civiele luchtvaart in Eindhoven. Omdat eventuele routeaanpassingen moeten passen binnen een groter pakket van hinderbeperkende maatregelen, zullen de resultaten van dit onderzoek eerste worden voorgelegd aan de Commissie voor Overleg en Voorlichting Milieuhygiene Vliegbasis Eindhoven.

De minister wijst er in zijn brief aan 50PLUS op dat deze commissie wordt geacht aanspreekpunt te zijn voor inwoners van betrokken gemeenten. Hillen: De bijeenkomsten van de commissie zijn openbaar zodat een ieder die dat wil daarbij aanwezig kan zijn.

De fractievoorzitter van 50PLUS in de Staten van Noord-Brabant, Henk Krol, is verheugd over de constructieve opstelling van de minister. Ik hoop dat veel burgers, die nu last hebben van de huidige vliegroutes, hun stem zullen laten horen zodat de situatie kan worden verbeterd.




Ingezonden persbericht