Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Lunterse (88) bestolen na babbeltruc

Publicatiedatum: 21-12-2011 9:31:40

LUNTEREN - Een 88-jariger inwoonster van Lunteren is zaterdagmiddag 10 december bestolen nadat ze slachtoffer was geworden van een zogenoemde babbeltruc. De politie heeft de zaak in onderzoek en waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken.

Vijf vrouwen kwamen rond drie uur naar de woning van de 88-jarige vrouw. Een van de vrouwen gaf aan dat ze kwamen kennismaken omdat ze in de buurt kwamen wonen. De vrouwen wisten ook de woning binnen te komen tijdens dit gesprek. Toen ze waren vertrokken, bleek dat er een geldbedrag was gestolen uit de woning.

Waarschuwing
Volgens de Lunterse ging het om vijf vrouwen. De vrouw die het woord voerde was ongeveer 18 jaar oud en 1,60 meter lang. Verder had ze donker haar en sprak ze goed Nederlands. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken: laat nooit zomaar vreemden onaangekondigd binnen. Vraag altijd naar een legitimatie en stel bij twijfel een nieuwe afspraak voor. In het geval van werklieden kunt u bij het betreffende bedrijf of instelling verifiëren of het verhaal klopt. Daarnaast zullen banken of andere instellingen nooit naar uw pincode vragen: deze is strikt persoonlijk en hoeft u nooit af te staan. (2011146373-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Man om het leven gekomen bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 21-12-2011 9:21:58

ELST - Bij een verkeersongeval op de Grote Molenstraat in Elst is woensdagochtend 21 december een 83-jarige man uit Elst om het leven gekomen. Hij reed op zijn fiets toen hij betrokken raakte bij een verkeersongeval met twee automobilisten.

Het ongeval vond rond half negen plaats op de Grote Molenstraat ter hoogte van de Eerste Weteringsewal. De fietser stak kennelijk de weg over toen hij zou zijn geraakt door het voertuig van een 32-jarige automobiliste uit Elst. Zij probeerde nog uit te wijken maar kon een botsing niet meer voorkomen. Vervolgens werd het slachtoffer kennelijk geraakt door een 61-jarige automobilist uit Elst, die achter de vrouw reed. Het 83-jarige slachtoffer overleed ter plaatse. De 32-jarige automobiliste en de 61-jarige automobilist zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
(wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---