Gemeente Voerendaal


\ 21/12/2011 - Kernplan komt tot de kern
Wethouder Suzanne Lipsch deed maandagochtend 19 december om 9.00 uur de eerste handeling bij het opschonen van het achterterrein van de panden gelegen in Kernplan II te Voerendaal. 'Ik ben ontzettend blij dat er eindelijk een begin wordt gemaakt aan de realisatie van Kernplan II. Daarmee krijgt Voerendaal een centrum waar het goed toeven is'. De komende periode staat in het teken van voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn om de realisatie van het project mogelijk te maken.

Werkzaamheden
Het rooien van de bomen en het opschonen van het groen in de tuinen vindt vanaf 19 december plaats. Het opschonen van het achterterrein gebeurt om de benodigde onderzoeken in het kader van de planologische procedure mogelijk te maken. Het terrein is momenteel slecht toegankelijk, onoverzichtelijk en gevoelig voor sociale problematiek. De beoogde werkzaamheden omvatten het rooien van de aanwezige bomen en verwijderen van het groen en indien nodig van de schuttingen. De tijdelijke bewoners, ondernemers van de panden op en nabij het rooigebied, alsook de vereniging van eigenaar van Furenthela zijn op de hoogte gesteld.

Kernplan II
Het Kernplan II omvat de hoek Kerkplein, Spekhouwerstraat, Looierstraat en Furenthela.
Het is de bedoeling dat er een nieuwe supermarkt voor de Plus, enkele kleinschalige winkels en tien appartementen op de verdieping komen. Reeds geruime tijd vinden er met diverse partijen onderhandelingen plaats. De gemeente is één van de partners in dit project. Kernplan II houdt in dat het centrumgebied wordt afgebouwd. Dit betekent geen leegstand van panden, voldoende parkeergelegenheid, goede bereikbaarheid, geen wateroverlast, nieuwe appartementen en uitbreiding van winkels. Het is de bedoeling om in de eerste helft van 2012 het ontwerp bouwplan definitief te maken.