Landelijke Studenten Vakbond


windesheim moet snel duidelijkheid bieden voor gedupeerde studenten

Persreactie LSVb: Windesheim moet snel duidelijkheid bieden voor gedupeerde studenten

Utrecht, 21 december 2011 - De kwaliteit van de opleiding Journalistiek aan hogeschool Windesheim is onder de maat, blijkt uit een intern rapport van de hogeschool. De eerste zorg moet zijn dat studenten niet de dupe worden van deze situatie, stelt de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). De LSVb roept het bestuur van Hogeschool Windesheim op om duidelijkheid te scheppen naar studenten. De twijfel over de kwaliteit van hun diploma's moet zo snel mogelijk worden weggenomen.

Op dit moment is het van het grootste belang dat de feiten boven water komen. In januari komt de NVAO met het definitieve rapport, rond die tijd wordt ook het rapport van de Inspectie uitgebracht. Pas als we alle feiten weten, kan er snel, effectief en gericht actie ondernomen worden om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

De hogeschool is bezig met het opzetten van een verbetertraject. De LSVb hoopt dat hierbij studenten betrokken worden, om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren. "Het is nu belangrijk dat pas afgestudeerden en huidige studenten duidelijkheid krijgen over de waarde van hun diploma" zegt Pascal ten Have, voorzitter van de LSVb.