Persbericht

'Economische top voor Bezorgde Burgers' luidt tweede fase OccupyRotterdam in.

Rotterdam, 16 december

OccupyRotterdam ontvangt topeconomen uit de regio en organiseert; 'De Economische Top voor Bezorgde Burgers'. Irene van Staveren, Fieke van de Lecq, Frank Dietz en Jack Vromen zetten hun kennis en ervaring in om te reflecteren op het verleden en om gezamenlijk antwoorden te formuleren op complexe vragen die spelen binnen de huidige sociaal- economische crisis.

Na 66 dagen non stop protest te voeren voor het WTC breiden de activiteiten van OccupyRotterdam zich uit. Naast het innemen van de publieke ruimte wordt er nu in toenemende mate gewerkt aan het formuleren van alternatieve oplossingen met verschillende experts en ervaringsdeskundigen in samenwerking met de Bezorgde Burgers van Rotterdam en omstreken!

De bijeenkomst vindt plaats op 21 december 2011, aanvang 19:00. Locatie: V2, Eendrachtsstraat 10, Rotterdam.
U kunt zich aanmelden op www.occupyrotterdam.org

Aanvullende info economen
Fieke van der Lecq;
Lid van de Commissie Financiële Verslaggeving van de Autoriteit Financiele Markten (AFM). Bijzonder hoogleraar
Pensioenmarkten aan de Erasmus School of Economics.

Irene van Staveren;
Professor of Pluralist Development Economics, Institute of Social Studies of Erasmus University Rotterdam. Chair of the PhD programme Research Degrees Committee

Jack Vromen;
Professor in theoretical philosophy (with philosophy of economics as specialization). Bestuurslid The Netherlands School for Research in Practical Philosophy (NSRPP) - Specialisatie: Ethiek

Frank Dietz;
Hoofd van de Sector Duurzame Ontwikkeling van het Planbureau voor de Leefomgeving.

Door wie wordt dit georganiseerd?
OccupyRotterdam is op zaterdag 15 oktober samen met 900 andere Occupy-acties overal ter wereld van start gegaan. Ondertussen is er sprake van 2550 steden waar Occupiers dag en nacht de publieke ruimte innemen om te protesteren tegen de wanorde in de mondiale economie. OccupyRotterdam heeft geen leiders of woordvoerders en is niet verbonden aan een organisatie, instituut of politieke partij.

Einde Persbericht