Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.15 uur

Utrecht, 22-12-2011

Getuigenoproep: fietser gewond

SOEST Woensdag 21 december raakte een man gewond na een val met zijn fiets. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 16.30 uur fietste een 49-jarige man uit Amersfoort op de Dalweg, vanaf het Spoor. Bij een rotonde kreeg de man geen voorrang van een automobilist die in een grijze BMW reed. De fietser remde en sloeg over de kop. Hierdoor kwam hij met zijn gezicht op het asfalt terecht. Hij brak beide polsen en liep letsel op aan het gezicht. De man is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zoekt de bestuurder van de BMW.

De politie verzoekt getuigen van de val contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Winkeldief

LAGE VUURSCHE Op woensdag 21 december is een winkeldief in Lage Vuursche ontkomen.

Om 16.50 uur kreeg de politie de melding dat op de Dorpsstraat een verdachte van een overval op heterdaad was betrapt en was ontkomen.

Pas later bleek het niet om een overval, maar een winkeldiefstal te gaan. De man had in een winkel verschillende jassen van een rek gehaald om zonder te betalen mee te nemen, maar toen hij betrapt werd, liet hij de jassen achter en nam hij de benen. Een getuige ging achter hem aan en had hem even te pakken op de Gezichtslaan, maar de verdachte kon toch weer ontkomen en vluchtte een weiland in. De politie zocht met onder andere een speurhond naar de verdachte. Hij werd niet meer aangetroffen.

Het gaat om een blanke man met ene mager postuur, onverzorgd uiterlijk, ongeveer tussen de 30 en 35 jaar oud, 1,90 meter lang, blond stekelhaar, droeg een grijskleurig jasje van stof met opdruk en daaronder droeg hij een blauw/grijze trui.

Getuigen die weten wie de man is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via tel: 0900-8844.