Top 10 van verkochte boeken aan openbare bibliotheken in 2011

Persbericht van NBD|Biblion

Leidschendam, 19 december 2011. NBD Biblion, toeleverancier van media aan openbare bibliotheken, heeft dit jaar een nog grotere verscheidenheid aan boeken en audiovisuele media aangeboden aan de Nederlandse openbare bibliotheken en schoolmediatheken dan in 2010.

Nederlandse schrijvers populair
Opvallend is de populariteit van Nederlandse en Vlaamse schrijvers in het aanbod aan de Nederlandse bibliotheken. De Top 10 telt maar liefst zeven Nederlandse en Vlaamse auteurs.

De Top 10 van de meest verkochte boektitels aan openbare bibliotheken in 2011 is als volgt:

1. Suzanne Vermeer - Bella Italia
2. Nicci French - Blauwe maandag
3. Simone van der Vlugt - In mijn dromen
4. Lieneke Dijkzeul - Verloren zoon
5. Kluun - Haantjes
6. Carry Slee - Dat heb ik weer
7. Herman Koch - Zomerhuis met zwembad
8. Paul van Loon - SuperDolfje
9. Karin Slaughter - Gevallen
10. Tatiana de Rosnay - Het huis waar jij van hield

Lichte stijging ten opzichte van 2010
2011 laat een lichte stijging zien in het aanbod van uitleenklare boeken (met bijhorende recensies en beschrijvingen) aan de Nederlandse openbare bibliotheken. Zo zijn er in 2011 16.984 verschillende titels geleverd. In 2010 bedroeg dit aantal 16.702. Ook is er een stijging te zien in het pakket buitenlandse titels. Bij de audiovisuele media is ook een stijging waar te nemen: in 2011 zijn er in totaal 3879 titels geleverd, in 2010 waren dit er nog 3371. Het gaat hier om producten als luisterboeken, dvd's en Blu-ray.

Over NBD Biblion
NBD Biblion is dé dienstverlenende organisatie voor openbare bibliotheken in Nederland. Naast het selecteren, recenseren en beschrijven van nieuwe titels levert NBD Biblion jaarlijks drie miljoen uitleenklare exemplaren aan de openbare bibliotheken en schoolmediatheken. Verder ontwikkelt NBD Biblion voortdurend nieuwe diensten en producten om de dienstverlening van haar klanten te optimaliseren. Er is onder andere een groot aantal databanken ontwikkeld zoals de Literom en de Actuele Documentatiebank. Verder behoren de ePortal, het systeem om eBooks uit te lenen, en deBoekensalon.nl, de community voor lezend Nederland, tot de nieuwe diensten van NBD Biblion. Tot slot is de Mediamaat ontwikkeld, een automaat waarmee bibliotheken 24 uur per etmaal boeken en dvd's kunnen uitlenen en innemen.

Meer informatie vindt u op www.nbdbiblion.nl.




Razende Robot Reporter