Gemeente Urk

Persberichten

Bouwrijp maken Zeewijk fase 4 door wethouder Post jr. afgerond

Wethouder Post jr. in kraan bij Zeewijk

Wethouder Gerrit Post jr. heeft woensdag 21 december het bouwrijpmaken van Zeewijk, fase 4 afgerond. Hij legde de laatste hand aan dit project in de Zeewijk fase 4, namelijk aan de Hoepel. Deze maand heeft de aannemer KWS uit Zwolle de werkzaamheden voor het bouwrijp maken van de vierde fase van de Zeewijk opgeleverd. Daarmee is voor de komende 2,5 jaar bouwgrond voor Urk "veilig" gesteld.

Aannemer KWS heeft binnen dit project in de Zeewijk de bouwwegen en de rioleringen aangelegd. Alle bouwwegen zijn voorzien van een tijdelijke asfaltlaag om overlast tijdens de bouwfase tot een minimum te beperken. Daarnaast zijn er op verzoek van omwonenden extra maatregelen uitgevoerd. Zo is er een tijdelijke bouwweg aangelegd die als omleiding dient tijdens de verschillende bouwwerkzaamheden. Om te zorgen voor voldoende verlichting zijn er voor de winter al lichtmasten geplaatst. De meeste uitgevoerde werkzaamheden zijn onder de grond aangelegd. Om verzakkingen te voorkomen zijn slappe veenlagen onder de toekomstige wegen en voetpaden uitgegraven. Daarvoor in de plaats is zand aangebracht tot een diepte van 5 meter. Vorig jaar zijn op de uit te geven kavels ook al hoge voorbelastingen van grond aangebracht.

De Zeewijk fase 4 biedt ruimte aan ongeveer 200 woningen, 50 daarvan in de vorm van appartementen, de overige woningen zijn rijen, twee onder een kap, en vrijstaande woningen. Wat ook bijzonder is aan deze wijk is dat het de eerste uitbreidingswijk is waarin een glasvezelnet operationeel is. Met deze glasvezels kunnen hoge internet/data/telefoon snelheden bereikt worden.