PLUS heeft schoonste groenten en fruit

Persbericht van PLUS Retail BV

De Bilt, 22 december 2011 - De groenten en fruit van PLUS zijn het schoonst van alle supermarkten in Nederland. Dat werd vandaag bekend gemaakt door de 'Weet wat je eet'-organisaties Natuur en Milieu, Milieudefensie en Foodwatch. Uit de jaarlijkse residuanalyse komt naar voren dat PLUS de schoonste groenten en fruit heeft.

Samenwerking in de keten
PLUS hecht veel waarde aan het leveren van goede kwaliteitsproducten en heeft zorg voor de gezondheid van haar klanten. Samen met alle partijen in de keten werkt PLUS samen aan een compleet assortiment kwalitatief goede èn lekkere producten. Uit de residuanalyse komt naar voren dat op 57 procent van groente- en fruitwaren resten van bestrijdingsmiddelen zaten. Geen enkel monster overschreed de gezondheidsnormen. Hiermee is PLUS de schoonste supermarkt. Martin Pietersma, senior category manager AGF van PLUS: "We zijn blij met deze erkenning die het resultaat is van de samenwerking tussen alle partijen in de keten. Samen met onze telers blijven we de kwaliteit van onze groenten en fruit continue scherp in de gaten houden en deze waar mogelijk verder verbeteren."

Genomen maatregelen
PLUS heeft haar residubeleid in 2009 aangescherpt en stelt, naast de gestelde wettelijke norm, een norm van 70% van deze norm voor haar leveranciers. Met deze strengere regel benadrukt PLUS het belang van zo laag mogelijke residuniveaus op haar groenten en fruit. Daarnaast is PLUS continue in gesprek met haar telers om producten nog verantwoordelijker te produceren. Verantwoord ondernemen staat bij PLUS namelijk hoog in het vaandel. Verder heeft PLUS cocktail trostomaten in haar assortiment opgenomen met een 'Weet wat je eet'-sticker, een initiatief van Natuur en Milieu. Dit product is met zekerheid residuvrij te noemen. Deze maatregelen blijken nu succesvol te zijn. Uit de metingen van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit blijkt dat PLUS sinds september 2009 altijd onder de wettelijke norm is gebleven en er geen acute gezondheidsrisico's zijn geweest.

Door Milieudefensie is de retailer onlangs voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot 'Beste biologische supermarkt'. Als het gaat om Fairtrade producten heeft PLUS afgelopen jaar een enorme inhaalslag gemaakt. Het Fairtrade aanbod van PLUS nam toe met 80 procent en daarmee eindigt PLUS op de tweede plaats in de ranking. Eerder dit jaar won PLUS de NIMA AWARD 2011 in de categorie Duurzaam Ondernemen.

De 'Weet wat je eet'-organisaties publiceren sinds 2006 de Gifmeter. Deze jaarlijkse ranglijst is gebaseerd op resultaten van landelijke risico gestuurde steekproeven van inspecteurs van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Links:
http://www.plus.nl/nieuws/plus-heeft-schoonste-groenten-en-fruit


Razende Robot Reporter