Politie Noord- en Oost Gelderland

|NW Veluwe - Openstaande boetes en vonnissen geïnd | | Op dinsdagochtend 20 december ging de politie in Oldebroek, Nunspeet, Elburg en 't Harde op pad om openstaande boetes te innen. Twee personen zijn hierbij aangehouden. De twee zijn ingesloten om hun straf uit te zitten. Daarnaast is er voor ruim E1100,- aan openstaande boetes geïnd.

De politie is dinsdagochtend op pad gegaan om openstaande vonnissen te innen. Een 38-jarige man uit Elburg en een 27-jarige vrouw uit 't Harde hadden nog boetes openstaan. In totaal ging het om een bedrag van ruim E 1100,-. Een 41-jarige man uit Oldebroek en een 20-jarige vrouw uit Nunspeet kregen beide 10 dagen hechtenis opgelegd voor het niet volbrengen van een taakstraf. Het tweetal is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau om hun straf uit te zitten. Andere personen die nog openstaande vonnissen hebben, zijn via een brief gewaarschuwd. Zij worden verzocht deze te betalen of om zich te melden op het politiebureau. Wanneer zij niet betalen of zich niet melden, worden ze opgespoord. De politie organiseert regelmatig een soortgelijke actie om openstaande vonnissen te innen. 2011174827 /2011171295/ 2011145131/ 2011163812

|     |Nunspeet - Twee jongens aangehouden met 80 kilo vuurwerk  |
De politie heeft woensdagavond 21 december twee jongens van 18 en 19 jaar uit Nunspeet aangehouden. De twee hadden zo'n 80 kilo illegaal vuurwerk in hun auto. Zij zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Na een onderzoek van het regionaal vuurwerkteam kwam de politie de twee jongens op het spoor. Zij zijn op de Schoolweg gecontroleerd en bleken in het bezit van zo'n 80 kilo illegaal vuurwerk. De auto waarin het vuurwerk lag is in beslag genomen. Het vuurwerk wordt onderzocht en op een veilige manier vernietigd. De twee jongens zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Transport in een gewone auto van een dergelijke grote partij zwaar en illegaal vuurwerk is in principe een gevaar op de weg. Het Regionaal Vuurwerkteam zet zich in om deze situaties waar het kan te voorkomen. Voor tips over illegaal vuurwerk kan men bellen met het Regionale Vuurwerkteam via 0900-8844. Mensen die liever anoniem willen melden, kunnen dit doen door met het speciale anonieme nummer (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000 te bellen.

2011178793

|     |Harderwijk - Inbraak met bedreiging                       |
Woensdagmiddag 21 december is er ingebroken in een woning aan de Linnaeuslaan in Harderwijk. De bewoner betrapte de twee inbrekers en werd bedreigd met een mes. Er raakte niemand gewond.

De bewoner kwam thuis op het moment dat de twee mannen in de woning waren. Het tweetal bedreigde de bewoner met een mes om weg te komen en zijn er lopend vandoor gegaan. Het is nog onduidelijk of er iets is weggenomen. De politie is direct een zoektocht begonnen, maar trof het tweetal niet meer aan in de buurt van de Linnaeuslaan. Mensen met meer informatie, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844.

Het gaat om twee jongens van ongeveer 20 jaar, beide met getint uiterlijk en ongeveer 1.75 m lang. Een had een slank postuur, de ander een gezet postuur. Beiden droegen een zwarte sweater met capuchon. De slankere man had een zwarte rugzak op zijn rug. De forsere man had een wit embleem op zijn rug.

2011178835

|     |Harderwijk - Mannen aangehouden na mogelijke drugsdeal    |
De politie heeft woensdag 21 december drie mannen aangehouden. Het drietal gedroeg zich verdacht op de Beneluxlaan in Harderwijk. Agenten hadden het vermoeden dat sprake was van een drugsdeal. De drie mannen zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. Twee van de mannen bleken in het bezit van harddrugs.

Surveillerende agenten zagen dat de mannen zich verdacht ophielden op de Beneluxlaan. Het drietal werd gecontroleerd. Twee van de mannen, 39 en 41 jaar, bleken in het bezit van drugs. De derde man, een 48-jarige man uit Harderwijk, kon zich niet identificeren en is ook meegenomen naar het politiebureau. De drie mannen zijn ingesloten voor nader verhoor. De drugs zijn in beslag genomen en worden onderzocht.

2011175940

Einde berichten

-----------------------
(

(


---- --