Ordina Beheer NV

Ordina rondt herfinanciering af

Nieuwe aandelen uit claimemissie en onderhandse plaatsing vandaag uitgegeven, senior financieringsfaciliteit definitief aangetrokken

Nieuwegein, 22 december 2011

Ordina N.V. maakt bekend dat de uitgifte, betaling en levering van de 20.587.749 Aangeboden Aandelen uit de claimemissie en de in totaal 16.552.036 aandelen uit de Resterende Aangeboden Aandelen en onderhandse plaatsing bij Project Holland Fonds, vandaag heeft plaatsgevonden. Hiermee zijn de op 7 oktober 2011 aangekondigde aandelenemissies afgerond.

Met de uitgifte, betaling en levering van de nieuwe gewone aandelen en de aanwending van de netto opbrengsten voor het aflossen van de in 2009 afgesloten EUR 120 miljoen gecommitteerde senior financieringsfaciliteit, voldoet Ordina aan alle gestelde voorwaarden en trekt zij de op 10 november 2011 en 1 december 2011 aangekondigde senior financieringsfaciliteit ter grootte van EUR 55 miljoen definitief aan. De senior financieringsfaciliteit is volledig gecommitteerd door ABN AMRO, ING en NIBC. Voor de belangrijkste voorwaarden en condities van de senior financieringsfaciliteit verwijzen wij naar hetgeen daarover is vermeld in de aankondiging van Ordina N.V. d.d. 10 november 2011. In de definitieve financieringsdocumentatie zijn deze voorwaarden en condities ongewijzigd van kracht.

De nieuwe senior financieringsfaciliteit vervangt de voorgaande gecommitteerde faciliteit van EUR 120 miljoen. Tevens worden de opbrengsten van de herfinanciering aangewend om de EUR 27,5 miljoen junior faciliteit vandaag in zijn geheel vervroegd terug te betalen. Voor meer informatie over de aanwending van de opbrengsten verwijzen wij naar de aankondiging van Ordina N.V. d.d. 2 december 2011.

Coördinatie

Ordina werd bij deze herfinanciering geadviseerd door Bank Oyens & Van Eeghen. ING vervulde de rol van Sole Global Coordinator in de claimemissie. De herfinanciering werd gecoördineerd door ABN AMRO.

###

Over Ordina

Ordina is een specialistische kennisleverancier die met een samenhangend aanbod van consulting, ICT en application outsourcing de basis legt voor verbeteringen bij klanten. Ordina helpt haar klanten bij het realiseren van strategische doelstellingen en het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Onze kennis van de lokale markt en van bedrijfsprocessen in combinatie met het inventief toepassen van ICT ondersteunt klanten bij het versterken van hun concurrentievermogen en slagkracht. Onze professionals werken, in multidisciplinaire teams, in nauwe samenwerking met klanten. We verlenen onze diensten in de Benelux aan organisaties in de financiële markt, overheid, zorg en industrie. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan NYSE Euronext Amsterdam. Het bedrijf maakt onderdeel uit van de Midkap index.

Voor meer informatie


Ordina Beheer NV