Technische Universiteit Delft

Promotie: Hulpsector


22 december 2011 | 12:30 - 22 december 2011
plaats: Aula TU Delft
door M&C

Promotie van De heer Drs. J.A.R. van den Noort: "Innovating the development aid sector"

De heer Drs. J.A.R. van den Noort | doctorandus in de technische bedrijfswetenschappen, promotor | Prof.dr.ir. A.J. Berkhout em. hgl. (2005) CiTG
copromotor | Dr. P.A. van der Duin UD-TBM

Innovating the development aid sector

In het huidige debat over nut en noodzaak van ontwikkelingshulp lijken voor- en tegenstanders uit de ontwikkelingshulpsector (nationale overheden, bedrijven, stichtingen en particulieren) het eens te zijn over één punt: "het verstrekken van ontwikkelinghulp moet anders". Dit proefschrift beschrijft hoe in de ontwikkelingshulpsector het roer moet worden omgegooid. De hoofdvraag van dit onderzoek is: "hoe kan de ontwikkelingshulpsector radicaal worden geïnnoveerd?" Het onderzoek bestaat uit vier delen: (1) het analyseren en visualiseren van armoede op een nieuwe manier om zo tot een ambitieuze en concrete doelstelling voor de ontwikkelingshulpsector te komen; (2) een kritische analyse van de huidige aanpak om een goed gevoel te krijgen hoe groot de gap is tussen het huidige gedachtegoed van de sector en ons nieuwe inzicht in de wereldwijde armoede; (3) beschrijving van het Cyclisch Innovatie Model en het toepassen van dit model op de internationale ontwikkelingshulpsector; (4) het evalueren van vier ontwikkelingshulpprojecten met behulp van het Cyclisch Innovatie Model met als doel aanbevelingen te formuleren om deze projecten aanzienlijk beter te laten functioneren.

Meer informatie?
Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt u kijken in de TU Delft Repository op: repository.tudelft.nl. TU Delft Repository is de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.