Evangelische Omroep

Artiesten schitteren op de sfeervolle Dam

Kerstfeest op de Dam, vrijdag 23 december, 21.30 uur, Nederland 1

Kerstfeest op de Dam

Aan het begin van het kerstweekend zendt de EO vrijdag Kerstfeest op de Dam uit op Nederland 1. Het unieke kerstconcert waarin Frans Bauer, Karin Bloemen, Syb van der Ploeg en Linda Wagenmakers het kerstverhaal muzikaal tot leven brengen. Op de sfeervolle Dam wisselen de artiesten klassieke en moderne kerstsongs af met populaire liederen die ook passen bij het kerstverhaal. Tussen de liederen door vertellen rasechte Amsterdammers dat eeuwenoude verhaal aan de kijker. Kerstfeest op de Dam, het hart van kerst vanuit het hart van Nederland.

Feestelijke kerstmedley
De vier artiesten verrassen de kijker aan het begin van het concert meteen met een feestelijke kerstmedley van I Wish You a Merry Christmas, Komt Allen Tezamen, All I Want for Christmas is You en Joy to the World. Vervolgens passeren solo's en bijzondere combinaties de revue. Van Stille Nacht, Heilige Nacht door Frans Bauer, Kleine Jongen door Syb van der Ploeg, Pak Maar m'n Hand door Karin Bloemen en Linda Wagenmakers tot het Ere Zij God door de vier artiesten aan het eind van de uitzending. Twee koren en het orkest van Cor Bakker ondersteunen hen daarbij.

In actie
Om te laten zien dat het kerstverhaal nog altijd actueel is, komen de vier bn'ers ook in actie. Voor Kerstfeest op de Dam bezochten zij elk een sociaal project in Amsterdam. Zo brengt Frans Bauer een dag door met dak- en thuislozen en helpt Linda Wagenmakers ex-prostituees een nieuw bestaan op te bouwen. Naast een kort verslag delen zij hun ervaringen met een persoonlijk lied.

Linda Wagenmakers
Kerstfeest op de Dam is vrijdagavond 23 december om 21.30 uur bij de EO te zien op Nederland 1. Linda Wagenmakers is naast artiest ook presentatrice van het 85 minuten durende kerstprogramma. Alle informatie en achtergrondfilmpjes zijn te vinden op eo.nl/kerstfeestopdedam.

In de decembermaand zet de EO op radio, tv en internet kerst centraal onder het motto 'Kerst vieren we samen', eo.nl/kerst.

Website

Kerstfeest op de Dam

Contactpersoon EO-Marketing & Communicatie

Willem Bikker
Telefoon: (035) 647 47 01
E-mail: willem.bikker@eo.nl