Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Waterpartijen Essesteijn opgeleverd

essensteijn 20 december 2011 - Krap een jaar heeft het geduurd: het werk aan het water in de Voorburgse wijk Essesteijn. Bijna alle waterpartijen zijn nu op elkaar aangesloten en oevers zijn natuurvriendelijk gemaakt. Doel was om meer water te kunnen vasthouden en om de doorstroming te verbeteren. Maatregelen die bijdragen aan zowel droge voeten als een betere waterkwaliteit in Leidschendam-Voorburg.

Water speelt een belangrijke rol in Essesteijn. Voorheen waren de watergangen op veel plekken met elkaar verbonden door zogenaamde duikers: ondergrondse leidingen. Die zijn nu waar mogelijk vervangen door open water. Bovendien zijn de waterpartijen vergroot en zijn natuurvriendelijke oevers aangelegd. Hierdoor zal niet alleen het water, maar ook het groen een meer open karakter krijgen. De maatregelen in Essesteijn zijn uitgevoerd in het kader van het waterplan Leidschendam-Voorburg.

Op donderdag 22 december verwijderden wethouder Marcel Houtzager en hoogheemraad Aad Wiegman gezamenlijk in een kraan de laatste dam. Hiermee is het nieuwe watersysteem officieel een feit.

Water verbindt en geeft kleur aan je stad
Het water in Leidschendam-Voorburg wordt gezamenlijk beheerd door de gemeente, de Hoogheemraadschappen Delfland en Rijnland en de Provincie Zuid-Holland.

Kijk voor meer informatie op www.lv.nl/waterplan.