Liander

Liander controleert kruipruimtes onder woningen in Arnhemse wijk Het Duifje

23 december 2011

Arnhem - Monteurs van Liander controleren alle kruipruimtes onder woningen in de Arnhemse wijk Het Duifje op mogelijk vrijkomend gas. De controle is gestart nadat een wijkbewoner woensdag 21 december meldde dat hij een gaslucht rook in de kruipruimte onder zijn woning. De aansluiting van de woning is vervangen en ook in het naastgelegen huis is dat uit voorzorg gebeurd.

Liander controleert nu de kruipruimtes onder alle woningen in de wijk. Dat is extra belangrijk wanneer de kruipruimte door isolatiemateriaal geen verbinding meer heeft met de buitenlucht voor natuurlijke ventilatie.

De controle vergt weinig tijd, en het gas in de woning hoeft niet te worden afgesloten. In de wijk zijn medewerkers van Liander aanwezig om mogelijke vragen van bewoners te beantwoorden.
In de wijk vond op 17 november een explosie plaats waarbij twee mensen gewond raakten. De uitgebreide controles die nu plaatsvinden, zijn ook bedoeld om de begrijpelijke onrust naar aanleidng van het ongeluk, weg te nemen.

De ruim 30 monteurs van Liander zijn ook vandaag nog bezig met de controles in Het Duifje. Indien nodig zullen bewoners die niet thuis waren, zaterdag bezocht worden, zodat nog voor Kerstmis alle kruipruimtes in de wijk zijn controleerd.