Gemeente Den Haag

Sammersbrug gesloten voor vrachtverkeer

De Sammersbrug, op de grens van Rijswijk met Den Haag, is per direct gesloten voor vrachtauto's met een gewicht van meer dan 45 ton.

De Sammersbrug, gebouwd in 1959, vertoont (beton)schades. Bij inspectie van de brug kwamen deze schades aan licht. Uit nader onderzoek en sterkte berekeningen is gebleken dat het betonnen rijdek van de brug niet sterk genoeg is voor zwaar vrachtverkeer.

Maatregelen

Om te voorkomen dat de brug nog meer beschadigd raakt is direct actie ondernomen. Vrachtwagens zwaarder dan 45 ton mogen niet meer over de Sammersbrug rijden. Hiervoor wordt een verkeersbesluit opgesteld. Overigens gaat het hierbij om zeer zware vrachtwagens. In Nederland geldt voor vrachtwagens de regel dat ze maximaal 50 ton mogen wegen.

Met borden wordt het verbod aangegeven op de Sammersweg in Rijswijk en op de Noordweg in Den Haag. Zwaar vrachtverkeer wordt nu omgeleid via de Erasmusweg in Den Haag.

Hulpverleningsvoertuigen van de brandweer en politie kunnen de brug zonder problemen passeren.

Herstel

De brug die precies op de gemeentegrens ligt, is voor de helft van de gemeente Rijswijk en voor de andere helft van Den Haag. Beide gemeenten hebben afgesproken om snel een herstelplan op te stellen.