Gemeente Lelystad

Vrouwengroep schenkt babykleertjes aan jonge moeders met kerst

Vrijdag 23 december 2011

Vrouwengroep Praten en Breien schenkt babykleertjes

De vrouwen van Praten en Breien in Lelystad hebben dit jaar baby- en peuterkleding gemaakt, met hun zelfgekozen kerstthema: Samen delen. Woensdag 21 december hebben ze, samen met wethouder Jacobs, de kleertjes geschonken aan jonge moeders.

Kerstboom vol met kleertjes

In Atolplaza was een kerstboom opgetuigd, vol met de zelfgemaakte kinderkleertjes en zelfgemaakt speelgoed. De jonge moeders met hun baby's van het naastgelegen consultatiebureau en van het Jonge Moeder Punt van Stichting Welzijn Lelystad, waren uitgenodigd om samen met de vrouwen en wethouder Meta Jacobs een plakje kerstbrood te eten. Daarnaast mocht iedere moeder iets uit de aangeklede kerstboom halen voor haar kindje.

Praten en Breien

"Praten en breien in Lelystad" is een project vanuit het Participatiebudget van de gemeente Lelystad. De vrouwengroep is door vrouwen van allerlei culturele achtergronden zelf vormgegeven en is bedoeld om wekelijks met elkaar te praten en te handwerken. Een creatieve manier om elkaar en elkaars handwerktechnieken beter te leren kennen. Ja