Gemeente Best

Beste Betsy werkt samen met Humanitas Eindhoven

23-12-2011

Beste Betsy biedt gezinnen nog meer ondersteuning. Ze werkt nu samen met Humanitas, dat de programma's Home Start en Doorstart aanbiedt. Hierbij geven vrijwilligers tijdelijk ondersteuning aan gezinnen waar het even niet zo goed mee gaat. Zij krijgen in de thuissituatie een extra steuntje in de rug door praktische hulp en een luisterend oor, zodat ze na verloop van tijd weer op eigen kracht verder kunnen. Home Start richt zich op gezinnen met jonge kinderen (0 - 6 jaar), Doorstart is er voor gezinnen met kinderen van 7-14 jaar.

Elk gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Dit kan allerlei oorzaken hebben: overbelasting door ziekte, moeilijkheden met kinderen, weinig sociale contacten, problemen op het werk, gebrek aan geld of spanningen tussen partners. Meestal lukt het om binnen je gezin problemen zelf op te lossen. Maar soms heb je meer dan anders behoefte aan een luisterend oor, ondersteuning bij de opvoeding of een helpende hand bij het oplossen van praktische problemen. De vrijwilligers van Home Start en Doorstart bieden je die hulp.

Informatie en aanmelden
Wil je meer weten? Bel of mail met Lucie Nijskens van Humanitas, telefoonnummer (040) 20 65 350, e-mail doorstart.ehv@humanitas.nl of home-start.ehv@humanitas.nl. Kijk ook eens op
www.humanitaseindhoven.nl.

Aanmelden voor Home of Doorstart doe je bij voorkeur zelf. Een coördinator komt vervolgens op huisbezoek en gaat voor je op zoek naar een geschikte vrijwilliger.

Aanmelden als vrijwilliger?
Vind je het leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij gezinnen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Bij het Steunpunt Vrijwilligers kun je meer informatie over de mogelijkheden krijgen. Je vindt het Steunpunt bij Bestwijzer, Nazarethstraat 173 in Best, telefoonnummer (0499) 770 100.