Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 23-12-2011

Woninginbrekers ontkomen

WOERDEN Donderdag 22 december zijn drie inbrekers betrapt bij een woning aan de Oranjestraat. Ze konden ontkomen.

Om 18.00 uur kreeg de politie de melding dat twee bewoners van de Oranjestraat oog in oog hadden gestaan met inbrekers. Bij thuiskomst ontdekten ze drie vreemde mannen in de tuin. De mannen zetten het op een lopen en vluchtten uit de tuin via de brandgang naar de Nassaukade. Daarna renden ze naar de Chrysantstraat en vervolgens de Bomenbuurt in.

Signalementen: drie blanke mannen, twee van ongeveer 20 jaar oud en één van ongeveer 30 jaar oud. De 30-jarige man had een kaal hoofd en droeg een dikke zwarte bontjas. Ze waren allen rond de 1,80 meter lang.

De politie onderzoekt de inbraak en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Zeven jongeren aangehouden voor baldadigheid

WOERDEN Op donderdag 22 december heeft de politie zeven jongeren aangehouden op het defensieterrein aan de Wilhelminaweg.

Om 16.40 uur kreeg de politie de melding dat jongeren op het defensie-eiland vernielingen pleegden. Agenten namen poolshoogte en zagen dat een brandkraan was aangezet, waardoor een kelder blank stond. Ook was een ruitje ingegooid. Alle aanwezige jongeren (13 16 jaar oud en afkomstig uit Woerden en Wilnis) zijn aangehouden. Hun ouders zijn in kennis gesteld. De jongeren krijgen een Halt-straf.