Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.15 uur

Utrecht, 23-12-2011

Drie overvallers op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagavond drie mannen op heterdaad aangehouden die vermoedelijk een overval wilden plegen.

Een getuige zag omstreeks 21.10 uur op de hoek van de Prof. Jordanlaan met de Eykmanlaan dat drie personen zich verdacht gedroegen. Eén verdachte zat op een scooter waar geen kentekenplaat op zat. De getuige zag dat twee andere mannen in de richting van het winkelcentrum De Gaard liepen. De mannen droegen bivakmutsen. De getuige belde direct
1-1-2. Op een gegeven moment hadden de verdachten door dat zij in de gaten werden gehouden en renden terug naar de scooter.

Uiteindelijk reed het drietal op de scooter weg over de Prof. Jordanlaan in de richting van Overvecht. Agenten zagen ter hoogte van de Eykmanlaan het drietal rijden. Door een stuurfout ging de scooter onderuit en renden de mannen ieder een andere kant op. Na een korte achtervolging konden de verdachten, 17, 18 en 21 jaar uit Utrecht en Lelystad, worden aangehouden. Op de vluchtroute troffen agenten bivakmutsen en een pistool aan. De verdachten werden voor verder verhoor en onderzoek ingesloten op het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 december vond een eenzijdige aanrijding plaats. Een bestuurder raakte gewond.

Een 32-jarige automobilist uit Vlaardingen reed omstreeks 05.10 uur over de Graadt van Roggenweg. De man is de macht over zijn stuur verloren en in de slip geraakt. Hierdoor kwam hij met zijn auto op de tramrails terecht en belandde uiteindelijk op zijn dak tussen de rails. Het slachtoffer werd uit zijn auto gehaald en met onbekend letsel naar het UMC overgebracht.

Hennepkwekerij

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie in een huis een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie een onderzoek ingesteld bij een huis een de Dickenslaan. Bij de woning werd opengedaan door de bewoner. In de woning werd een kleine hennepkwekerij in de woonkamer aangetroffen. In totaal werden 40 planten en de apparatuur in beslag genomen. De 42-jarige Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Nepbezorger haalt geld op

UTRECHT In de avond van 22 december deed een man zich voor als krantenbezorger. Hij haalde geld op dat voor een ander bestemd was.

Omstreeks 20.15 uur deed een 27-jarige man uit Utrecht zich in de Palmstraat voor als krantenbezorger. Hij belde bij woningen aan om de bewoners een gelukkig Nieuwjaar te wensen en een beloning te krijgen voor het netjes rondbrengen van de kranten. Op hetzelfde tijdstip was de enige echte krantenbezorger in de wijk ook zijn ronde aan het doen. Hij vond het vreemd dat een ander ook aanbelde en geld kreeg. Dus alarmeerde hij de politie. Getuigen hielden de nepbezorger vast tot de politie ter plaatse was. De verdachte werd aangehouden. Hij had inmiddels al ruim 200 euro opgehaald. Hij moest voor verhoor mee naar het bureau en kreeg een proces-verbaal.

Poging inbraak

UTRECHT Donderdagavond 22 december probeerden twee jongens in te breken bij een woning aan de Lichtenberchdreef. Eén verdachte werd aangehouden.

Omstreeks 19.00 uur alarmeerde een bewoner van een woning aan de Lichtenberchdreef de politie, omdat hij inbraakgeluiden hoorde aan de achterzijde van zijn woning. Agenten gingen ter plaatse, maar de inbrekers waren al verdwenen. Een getuige meldde dat er twee jongens hard bij de woning waren weggerend, in de richting van het park. De agenten zochten in de omgeving naar de jongens. In het park troffen zij een jongen aan die erg zweette, een rood aangelopen gezicht had en zijn broekspijpen waren nat. De agenten vonden dit verdacht en hielden de 16-jarige jongen uit Utrecht aan. De andere verdachte is niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

Straatroof

UTRECHT In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 december probeerden drie jongens met een wapen een vrouw te beroven. Zij gingen er zonder buit vandoor.

Omstreeks 02.10 uur fietste een 33-jarige vrouw uit Utrecht over de Houtensepad in de richting van het viaduct van de Waterlinieweg. Toen zij bij het viaduct kwam, zag ze drie jongens staan die haar doorgang blokkeerden. Eén jongen bedreigde de vrouw met een wapen, terwijl de andere twee jongens op de uitkijk gingen staan. De jongen eiste geld, maar de vrouw had niets bij zich. Op dat moment kwamen er twee fietsers uit de richting van het Beatrixpark aan. De jongens gingen er toen zonder buit vandoor, in de richting van de Impalastraat.

Van de daders is een signalement. De man met het wapen had een lichtgetinte huidskleur, was ongeveer 16 jaar oud, ongeveer 1.60 meter lang, had een tenger postuur, een smal gezicht en donkere ogen. Hij droeg een zwarte driekwart jas, een blauwe, wijde spijkerbroek en een zwarte sjaal voor de mond.

Dader twee had ook een lichtgetinte huidskleur, was ongeveer 16 jaar oud, ongeveer 1.75 meter lang, had een normaal postuur, ook een zwarte driekwart jas met een capuchon over het hoofd en hij had een zwarte sjaal voor de mond.

De derde dader had een lichtgetinte huidskleur, was ook ongeveer 16 jaar oud, ongeveer 1.75 meter lang, had een normaal postuur. Hij droeg een zwarte jas met lichtkleurige bontkraag en ook een zwarte sjaal voor de mond.

De politie verzoekt getuigen van de bedreiging contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.