Politie Groningen

Vrijdag 23 december 2012

Provincie Groningen, 23-12-2011

Man in woning overvallen

WINSCHOTEN Donderdagmiddag is een 73-jarige inwoner van Winschoten in zijn woning aan de Abel Tasmanstraat overvallen. Rond 15.30 uur werd er aangebeld. Toen de bewoner de deur open deed, werd hij aan de kant geduwd en bedreigd met een neppistool. De overvallers gingen de woning binnen. De bewoner probeerde hen tegen te houden. Hierbij viel hij op de grond. Nadat de overvallers een onbekend geldbedrag hadden buit gemaakt ging het duo er lopend vandoor. De politie startte een zoektocht in de omgeving. Dit leidde niet tot de aanhouding van de overvallers. De bewoner raakte bij de overval niet gewond.

Forse schade na vuurwerkexplosie

GRONINGEN Een portiek van een appartement aan de Wibenaheerd in Groningen is donderdagmiddag fors beschadigd na een vuurwerkexplosie. Onbekenden hebben vermoedelijk een stuk vuurwerk tegen de voordeur gelegd dat vlak daarna is ontploft. Door de knal werd een stuk glas uit de voordeur geblazen. Ook in de hal ontstond schade. De 20-jarige bewoner doet aangifte.

Fietser gewond na aanrijding

VEENDAM Een 18-jarige fietser uit Meeden is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. Op de kruising Beneden Oosterdiep met de Ambachtsweg kreeg hij geen voorrang van een 79-jarige automobilist uit Veendam. Een aanrijding was het gevolg. Het 18-jarige slachtoffer werd ter plekke behandeld door medewerkers van de ambulance. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Man bijt vrouw

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag een 49-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor mishandeling. Een 50-jarige Groningse werd plotseling op de Koninginnelaan in Groningen door de verdachte aangevallen. De twee zijn bekenden van elkaar. De Stadjer bedreigde de vrouw met een mes en kneep in haar keel. Ook beet hij het slachtoffer in haar vinger. Agenten kregen de man met moeite onder controle. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Het mes moest hij inleveren. Waarom de verdachte de vrouw aan viel is niet bekend. De politie doet onderzoek en maakt proces-verbaal.

Tweetal vernielt verkeersbord

KOLHAM De politie heeft donderdagmiddag twee jongens aangehouden voor het vernielen van een verkeersbord op de Hoofdweg in Kolham. Een getuige zag dat de jongens met een stuk vuurwerk het bord hadden opgeblazen en belde direct de politie. De getuige had een goede omschrijving van de verdachten en had bovendien een foto kunnen maken. De fietsende jongens uit Froombosch (15 en 16 jaar) konden even verderop langs de kant worden gezet. Ze zijn naar het politiebureau gebracht en zijn daar verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietser onder invloed

STADSKANAAL De politie heeft donderdagavond een 52-jarige bromfietser uit Nieuw Buinen aangehouden. Agenten zagen de man slingerend rijden op de Ceresstraat in Stadkanaal. Bij een alcoholtest bleek dat de Drent bijna 1,5 promille (645 ug/l) alcohol in zijn bloed had. Behalve dat de man teveel gedronken had, was hij ook niet in het bezit van een rijbewijs of bromfietscertificaat. De verdachte heeft een verklaring afgelegd aan het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist in de sloot

BAFLO Een 19-jarige automobilist uit Baflo is donderdagavond met zijn auto in de sloot beland. De jongeman reed over de Tinallingerweg in zijn woonplaats toen hij met enkele wielen in de berm terecht kwam. De beginnend bestuurder verloor daardoor enigszins zijn concentratie en reed vervolgens in een flauwe bocht rechtdoor. Daardoor belandde hij in een naastgelegen sloot. De 19-jarige en zijn inzittende (gegevens niet bekend) zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd. De auto raakte zwaar beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Amsterdammer bedreigt portier

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt in Groningen een 29-jarige Amsterdammer aangehouden. De man was een café uit gezet vanwege zijn vervelende gedrag. De hoofdstedeling accepteerde dit niet en wilde een van de portiers slaan. Toen dit niet lukt, bedreigde de verdachte de beveiligingsmedewerker met de dood. Gewaarschuwde agenten hebben moesten de man vanwege zijn agressieve gedrag in de boeien slaan. De 29-jarige is ingesloten voor verhoor.

Hennepkwekerij ontmanteld

BLIJHAM De politie heeft donderdagmorgen in een woning en schuur in Blijham een hennepkwekerij ontmanteld. In totaal zijn enkele honderden (exact aantal nog niet bekend) planten vernietigd. Ook zijn de materialen die nodig zijn voor de kwekerij in beslag genomen voor vernietiging. De politie heeft een 46-jarige inwoner van Blijham aangehouden als verdachte. De man is ingesloten voor verhoor.