Openbaar Ministerie

OM eist gevangenisstraffen tot 2 jaar voor mensenhandel in Den Haag en Leidschendam

23 december 2011 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft gisteren gevangenisstraffen tot 2 jaar geëist in een zaak tegen drie mannen. De officier eiste 2 jaar gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk tegen een 20-jarige verdachte uit Den Haag. Tegen een 24-jarige man uit Leidschendam en een 19-jarige Hagenaar eiste de officier 20 maanden gevangenisstraf waarvan 5 maanden voorwaardelijk. De mannen worden ervan verdacht een 17-jarig meisje in de prostitutie te hebben gebracht.

Op vrijdag 3 juni 2011 kwam het meisje na een bezoek aan haar moeder niet terug bij de jeugdinrichting waar zij verbleef. De twee Haagse verdachten hadden die avond met het meisje afgesproken. Toen zij de verdachte vertelde te zijn weggelopen hebben beide Hagenaren het meisje opgehaald. Gezamenlijk zijn zij naar de woning van de 20-jarige verdachte gegaan. De verdachten boden haar vervolgens onderdak aan. Ook zou zij een aantal keren bij de 24-jarige verdachte zijn verbleven.

De verdachten boden het meisje, naast onderdak, ook eten, kleding en dure schoenen aan. In ruil hiervoor moest het meisje, gedurende een periode van drie weken seks hebben tegen betaling met een aantal klanten. Ook dreigden de verdachten het meisje iets aan te doen wanneer zij contact zou opnemen met haar familie.

Na die drie weken wist het slachtoffer haar moeder te bellen. Het meisje had haar verblijfadres weten te achterhalen. Zij kon daardoor het adres waar zij verbleef doorgeven aan haar moeder. Haar moeder schakelde direct de politie in. Toen zij het meisje vonden, troffen ze bij haar de 20-jarige verdachte aan. Hij werd direct aangehouden. De twee andere verdachten werden enkele weken later aangehouden.

De rechtbank doet over 13 dagen uitspraak