Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.15 uur

Utrecht, 23-12-2011

Gestolen fiets in beslag genomen, verdachte aangehouden

DE BILT / BILTHOVEN De politie heeft donderdagochtend 22 december op de Jachtlaan een 14-jarige jongen uit Bilthoven aangehouden voor heling dan wel diefstal van een fiets.

Een getuige zag die morgen rond 11.45 uur op de Noord-Houtringelaan in De Bilt een jongen lopen met een splinternieuwe fiets, die nog op slot stond. De getuige vertrouwde het niet. Hij belde 1-1-2 om de verdachte situatie te melden aan de politie. Agenten gingen er direct opaf en zagen de jongen lopen op de Soestdijkseweg Zuid in Bilthoven bij de Jachtlaan. Ze hielden de verdachte staande en controleerden de fiets. Die stond als gestolen te boek. De agenten hielden de verdachte aan en namen de fiets in beslag. Hij moest voor verhoor mee naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal. De politie heeft de moeder van de verdachte ingelicht.

Fietsster aangereden

DEN DOLDER Donderdag 22 december werd een fietsster aangereden op de Soestdijkerweg.

Omstreeks 07.45 uur reed een 37-jarige vrouw uit Den Dolder een uitrit uit aan de Soestdijkerweg. Op dat moment fietste er een 49-jarige vrouw langs de auto. De automobiliste zag de fietsster over het hoofd en reed haar aan. De fietsster had last van haar hoofd en werd voor controle met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeersongeval

BILTHOVEN In de avond van donderdag 22 december ontstond een botsing tussen een motorrijder en een auto.

Omstreeks 17.15 uur kreeg de politie een melding van een ongeval tussen een motor en personenauto. Op de kruising van de Eijckensteinselaan met de provinciale weg N234 wilde een 53-jarige automobilist uit Scherpenzeel afslaan. Een 60-jarige motorrijder uit Baarn kwam hem tegemoet en kreeg geen voorrang van de automobilist. Beide bestuurders zijn met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De motorrijder bleek een gebroken elleboog te hebben. De automobilist bleek niet gewond te zijn.