Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.40 uur

Utrecht, 23-12-2011

Graffitispuiters aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van donderdag 22 december op vrijdag 23 december een graffitispuiter aangehouden.

Rond 03.00 uur zagen surveillerende agenten dat twee jongens graffiti aanbrachten in de tunnelbuis van de Stadsring nabij de Nieuwe poort. Beiden gingen er hardlopend vandoor maar één van hen kon door de agenten worden achterhaald. De knaap, een 16-jarige Amersfoorter, werd aangehouden en ingesloten. De ouders van de jongen werden in kennis gesteld.

Schoppende winkeldief aangehouden

(zie persberichten Eemland zuid; d.d. 09/12/11Winkeldief pleegt geweld;Oproepgetuigen)

AMERSFOORT De politie heeft donderdag 22 december een 32-jarige Amersfoorter aangehouden die wordt verdacht van de gewelddadige winkeldiefstal op woensdag 7 december.

Op die bewuste dag rond 14.40 uur liep de verdachte met een aantal horloges een winkel aan de Utrechtsestraat uit. Hij gebruikte hierbij kennelijk een daarvoor geprepareerde tas. Een beveiligingsmedewerker achtervolgde de man en belde intussen met het alarmnummer 112.

De vluchtende verdachte kreeg echter in de gaten dat hij op enige afstand werd gevolgd en keerde om in de richting van de beveiliger. De dief schold de beveiliger uit en schopte hem hard tegen zijn been. Het slachtoffer raakte hierdoor gewond aan zijn knie.

In het onderzoek werden een aantal getuigen gehoord dat leidde tot herkenning van de verdachte. Met toestemming van justitie werd de Amersfoorter gisteren aangehouden en ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Verdachten van poging tot diefstal wielen auto aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 december twee mannen aangehouden voor poging tot diefstal van de wielen van een auto.

Een getuige zag die nacht rond 03.30 uur op de Graaf Willemlaan twee mannen de wielen van een geparkeerde auto af halen. De getuige vertrouwde het niet en belde 1-1-2 om de verdachte situatie te melden aan de politie. De verdachten lieten de wielen achter en liepen weg in de richting van de Van Kampenstraat. Agenten gingen er direct opaf. Ze zagen de verdachten lopen en hielden hen aan. Het gaat om een man van 19 en een man van 22 jaar uit Amersfoort. De agenten namen het gereedschap waarmee de verdachten de wielen hadden losgemaakt in beslag. De verdachten moesten voor verhoor mee naar het politiebureau en kregen een proces-verbaal. De eigenaar van de auto doet aangifte.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT - De politie heeft in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 december in een woning aan de Bever een hennepkwekerij aangetroffen en een verdachte aangehouden.

Een getuige zag die nacht rond 02.00 uur een man heen en weer lopen tussen een auto en een woning aan de Bever. De getuige vertrouwde het niet en belde 1-1-2 om de verdachte situatie te melden aan de politie. Agenten gingen er direct opaf en troffen de auto aan met daarin een 24-jarige man uit Utrecht. Die kon zich niet legitimeren en werd aangehouden. In de woning troffen de agenten een hennepkwekerij aan. De agenten namen de verdachte voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie ontruimt de hennepkwekerij en maakt proces-verbaal op.

Poging inbraak winkel

AMERSFOORT In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 december probeerden twee jongens in te breken bij een winkel aan de Noordewierweg. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 01.45 uur werden agenten naar de Noordewierweg gestuurd in verband met een poging tot inbraak in een winkel. Ter plaatse bleek dat twee jongens een raam hadden geprobeerd in te gooien. Getuigen zagen dat twee jongens wegrenden en een brandgang aan de Noordewierweg ingingen. De jongens hadden een tenger postuur en waren ongeveer 1.70 meter lang. De jongens hadden donkerkleurige jassen met capuchons aan. Tijdens de vlucht hebben de inbrekers twee kratten van zich afgegooid.

De politie verzoekt getuigen van de poging tot inbraak contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Donderdag 22 december werden twee winkeldievegges betrapt. Beide vrouwen zijn aangehouden.

Omstreeks 20.15 uur werd een diefstal gepleegd in een winkel aan het Emiclaerhof. Twee verdachten, een 20-jarige vrouw uit Baarn en een 26-jarige vrouw uit Bussum, waren boodschappen aan het doen. Zij hadden een scanner gepakt om zelf de boodschappen te scannen. Voor een bedrag van 90 euro hadden zij boodschappen gepakt, maar ze rekenden maar voor 11 euro af. Het winkelpersoneel had dit in de gaten en alarmeerde de politie. De twee vrouwen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij fouillering bleek de 20-jarige vrouw een zakje wiet bij zich te hebben. De 26-jarige vrouw was in het bezit van een busje pepperspray. De politie maakt proces-verbaal op.