Politie Drenthe

Vrijdag 23 december 2011

Provincie Drenthe, 23-12-2011

Brandstichting winkelcentrum Triade opgelost

ASSEN Met de aanhouding van drie 16-jarige jongens uit Assen is de brandstichting in het winkelcentrum Triade van afgelopen weekeinde opgelost. De drie zijn de afgelopen dagen door de politie verhoord. Daaruit is gebleken dat ze de bewuste zaterdagavond vermoedelijk met vuurwerk brand hebben veroorzaakt in een rij winkelwagentjes. Toen ze later zagen dat er een grote brand was ontstaan zijn ze er vandoor gegaan. Enkele dagen later meldde een vader van een van de jongens dat zijn zoon bij deze brand betrokken is geweest en kwam daarop met zijn zoon aan het politiebureau. De andere twee verdachten zijn daarna ook aan het bureau gekomen waar ze zijn verhoord.

Door deze brand is een schade veroorzaakt van naar schatting 100.000 Euro. Een van de benadeelden is de gemeente Assen, die heeft aangegeven de schade te willen verhalen op de daders. De politie maakt een proces-verbaal op en stuurt dit naar het Openbaar Ministerie.

Voetganger gewond bij aanrijding

NORG Donderdagmiddag is een meisje van 15 jaar uit Norg gewond geraakt bij een ongeval op de Eenerstraat. Ze was uit de bus gestapt en stak voor de bus langs de Eenerstraat over. Een automobilist die de stilstaande bus inhaalde zag het meisje niet en ze werd door de auto geraakt. Via de motorkop belande ze op straat. Het meisje is naar het ziekenhuis gebracht, waar later bleek dat ze een aantal kneuzingen had opgelopen.

Winkeldieven aangehouden

VALTHERMOND Donderdagavond heeft de politie een 13-jarige jongen uit Valthermond overgedragen gekregen van winkelpersoneel van een supermarkt aan het Noorderdiep. De jongen was daar betrapt bij diefstal. Na verhoor heeft de politie proces-verbaal opgemaakt en de jongen wordt doorverwezen naar HALT.

HOOGEVEEN Donderdagmiddag werd een 26-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden na winkeldiefstal. In een zaak in de Hoofdstraat had ze twee handtassen gestolen met behulp van een geprepareerde tas om de beveiliging te omzeilen. Dat lukte echter niet want ze werd door het winkelpersoneel betrapt. De politie maakt proces-verbaal op. De gestolen tassen zijn terug naar de winkel.

COEVORDEN Donderdagmiddag heeft de politie een 54-jarige vrouw uit Millingen aangehouden na diefstal in een kledingzaak in de Friesestraat. Ze had voor ongeveer 80 Euro aan kleding gestolen en was daarbij betrapt.

Automobilist gewond bij ongeval

EMMEN Donderdagavond is een 39-jarige man uit Nieuw-Amsterdam gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man reed in zijn auto vanaf de Meerdijk rechtsaf de Rondweg op. Daarbij werd hij aangereden door een 24-jarige vrouw uit Emmen. De gewonde automobilist die bekenled raakte, is naar het Scheperziekenhuis gebracht met nog onbekend letsel. De politie doet nader onderzoek naar de oorzaak. Het verkeer op deze kruising wordt met verkeerslichten geregeld en onderzoek moet onder meer duidelijk maken wie er door rood is gereden.

Vuurwerk in beslag genomen

VEENOORD Donderdag heeft de politie in een schuur achter een woning aan de Nieuweweg ongeveer honderd kilo vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk is daar aangetroffen na een onderzoek in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee. In dit onderzoek is eerder een 38-jarige man uit Veenoord aangehouden in Zaanstad. Medewerkers van het Explosieven Opruimings Commando zijn ter plekke geweest in verband met de veilige afvoer van het vuurwerk.

Getuigen gezocht van aanrijding

EMMEN Precies een week geleden, op vrijdag 16 december rond 12 uur, is op de Trekweg een meisje van 8 jaar van haar fiets gereden door een onbekend gebleven automobilist. Deze bestuurder reed in een rode vijfdeurs auto, vermoedelijk een sedanmodel. Het meisje is met letsel aan haar been naar het ziekenhuis gebracht en haar fiets is vernield. De politie is op zoek naar getuigen die in verband met dit ongeval informatie hebben. Deze mensen wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie op nummer 0900 8844.

Politie onderzoekt woninginbraken

RODEN Donderdagmiddag of avond is ingebroken in een woning aan de Achterste Kamp. Om binnen te komen is een raam opengebroken. De 70-jarige bewoner mist onder andere sieraden. De politie onderzoekt deze zaak.

BEILEN Eveneens donderdagmiddag of avond is ingebroken in een woning aan de Asserstraat. Ook hier is een raam opengebroken. Het is nog niet duidelijk of er iets wordt vermist. De 64-jarige bewoner doet aangifte en de politie onderzoekt deze inbraak.

Man aangehouden na vernieling ruit

ASSEN Donderdagnacht heeft de politie een 39-jarige man uit Assen aangehouden nadat hij in de Geulstraat een ruit van een woning had vernield. Dit na een conflict met de bewoner van dit huis. Daarna is hij vertrokken, waarna de politie hem even later thuis arresteerde. De man is ingesloten en de politie maakt een proces-verbaal op.

Man aangehouden na mishandeling

COEVORDEN Donderdag heeft de politie een 44-jarige man uit Coevorden aangehouden in verband met de mishandeling van een 38-jarige vrouw uit Coevorden. Bij een autowasstraat aan de Printer hadden de twee het met elkaar aan de stok gekregen over een geparkeerde auto die in de weg zou staan. De man gooide de vrouw daarbij op de grond. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Resultaten snelheidscontrole

EMMEN Bij een snelheidscontrole op de Rondweg zijn donderdag 73 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/u. Bij de controle is de snelheid gemeten van 1827 passerende voertuigen.