Gemeente Kampen

Onderwerpen Stationslocatie van agenda gemeenteraad

23-12-2011 Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad gisteravond gevraagd om de onderwerpen `Samenwerkingsovereenkomsten en grondexploitaties Stationslocatie' en `Vaststelling bestemmingsplan Stationsomgeving Hanzelijn' van de raadsagenda te halen.
De raad heeft de agenda van 22 december daarom aangepast. De reden voor het verzoek is dat de samenwerkingsovereenkomst met Delta Lloyd, een van de grondeigenaren, nog niet is ondertekend. Het is de Tenderboard van Delta Lloyd, het hoogste besluitvormend orgaan, niet gelukt voor 22 december een goedkeuringsbesluit te nemen op de samenwerkingsovereenkomst met alle bijlagen. De directie van Delta Lloyd heeft de gemeente Kampen verzekerd dat deze besluitvorming in de loop van januari 2012 plaatsvindt.

Het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst, als anterieure overeenkomst in verband met het kostenverhaal, is juridisch een voorwaarde voor het vaststellen van het bestemmingsplan door de gemeenteraad. Het streven is om beide onderwerpen op 2 februari 2012 opnieuw te agenderen voor de raadsvergadering.
23-12-2011