Universiteit Twente

Driemaal Valorisation Grant voor UT-onderzoekers

Haalbaarheidsstudie van half jaar

23 december 2011

Drie onderzoekers van de UT ontvangen een Valorisation Grant van de Technologiestichting STW: Wim van Hoeve en Burak Eral (beiden MESA+) en Ramazan Unal (MIRA). Bij deze toekenningen gaat het om een `fase 1 Grant', waarmee de onderzoekers een haalbaarheidsstudie van een half jaar kunnen uitvoeren naar de technologische en commerciële haalbaarheid van hun onderzoeksproject.

De Technologiestichting STW heeft, als belangrijke financier van technisch-wetenschappelijk onderzoek, in 2004 de Valorisation Grants in het leven geroepen: fase 1, goed voor 25.000 euro, is bedoeld voor een haalbaarheidsstudie, fase 2 (200.000 euro) is de volgende stap naar een levensvatbare onderneming. In de nieuwste ronde heeft STW 1,575 miljoen euro aan aanvragen gehonoreerd

Ramazan Unal uit de groep Biomedische Werktuigbouwkunde (MIRA) van prof. Bart Koopman is in de prijzen gevallen met zijn voorstel 'WalkMECH: Innovative Transfemoral Prosthesis'.

Wim van Hoeve uit de groep Physics of Fluids (MESA+) van prof Detlef Lohse krijgt de Grant voor het voorstel 'A monodisperse microbubble generator'. Zijn Grant wordt gefinancierd door de Stichting FOM.

Burak Eral uit de groep Physics of Complex Fluids (MESA+) van prof. Frieder Mugele ontvangt de Grant voor het project 'eMaldi: next generation combinatorial analysis through electrowetting'.

Van Hoeve en Eral hebben met succes meegedaan aan een pilot van MESA+, waarin zij een workshop 'early business development' hebben gevolgd.

Voor meer informatie zie ook het persbericht van de Technologiestichting STW