Politie Hollands Midden

Hollands Midden - Vuurwerkteam blijft jacht maken op vuurwerk

Hollands Midden, 23-12-2011 o Donderdag 22 december heeft het vuurwerkteam van Politie Hollands Midden opslagruimtes in de regio met een speurhond doorzocht op illegaal vuurwerk. Hiermee wil de politie een signaal afgeven aan illegaal vuurwerkhandelaars en aan burgers. De politie doet actief onderzoek naar handel in en opslag van illegaal vuurwerk. Het Openbaar Ministerie eist sinds november hogere straffen hiervoor.

Samen met de Douane werd gezocht naar illegaal vuurwerk. De speurhond is een douanehond die speciaal getraind is op het detecteren van explosieven, kruit en vuurwerk. Er zijn opslaglocaties in Gouda, Alphen (twee locaties) en Noordwijk met de hond doorzocht, dat zijn bij elkaar ongeveer 2000 opslagboxen. In de boxen werd geen illegaal vuurwerk aangetroffen.

Recent in beslaggenomen vuurwerk Het vuurwerkteam heeft tot nu toe 45 zaken van in behandeling genomen. Die krijgt het team via meldingen binnen maar spoort het ook zelf via internet op.

Vrijdag 16 december heeft de politie tijdens een alcoholcontrole in Roelofarendsveen bij een bestuurder een zak met illegaal vuurwerk aangetroffen. Dit betroffen 35 stuks van het type Cobra 6.

Vrijdag 16 december werd er in een woning in Katwijk illegaal vuurwerk aangetroffen. De politie kwam door het naspeuren op YouTube de zaak op het spoor. Een agent stuitte op meerdere filmpjes over vuurwerk wat in de wijk Hoornes-Rijnsoever tot ontploffing zou worden gebracht. De digitale recherche heeft de filmpjes van YouTube gehaald. Het bleek om ongeveer vijftien filmpjes te gaan, continu in dezelfde omgeving. De laatste was nog zeer recent. Na onderzoek werd de verdachte achterhaald.

De politie heeft vrijdag 9 december een 16-jarige Sassenheimer gehoord over het in het bezit hebben van illegaal vuurwerk. De politie heeft het vuurwerk, 40 nitraten, in beslaggenomen. De Sassenheimer is later als verdachte verhoord. Ook werd hij verhoord over beledigingen en bedreiging tegen de politie op Twitter.