Politie Twente

Overval in woning
Hengelo
In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 december is een 25-jarige vrouw uit Hengelo in haar woning aan de Dennenbosweg overvallen door drie mannen.

De mannen hadden aangebeld en de vrouw had de deur geopend, waarop de drie mannen de woning binnendrongen en geld wilden. Ze bedreigden de vrouw met een mes en hebben de woning doorzocht. De vrouw is lichtgewond geraakt bij de overval. Een 23-jarige man uit Enschede is op 14 december aangehouden en in verzekering gesteld in verband met verdenking van betrokkenheid bij deze overval. De verdachte zit in voorlopige hechtenis. De politie doet verder onderzoek. (2011118089)

Auto op de kop in weiland
Ambt Delden
Een 45-jarige automobilist uit Goor is donderdag 22 december door een eenzijdig ongeval met de auto op de kop in een weiland beland. Hij raakte licht gewond.

De man was op de hoek Zomerweg / Hagreisweg met de auto uit de bocht gevlogen en over de sloot gelanceerd. De rechterzijde van de auto raakte vervolgens een boom, waarna de auto op de kop in het naastgelegen weiland is beland. De man raakte bekneld en is door ambulancepersoneel en de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is voor controle per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De auto van de man bleek niet verzekerd te zijn. Proces-verbaal is opgemaakt. (2011121655)

Agressieve winkeldief aangehouden Hengelo
Donderdag 22 december is rond 17.45 uur een winkeldief aangehouden nadat hij bij een winkel aan de Willem de Merodestraat enkele producten had meegenomen zonder te betalen.

Winkelpersoneel had gezien dat de man, een 43-jarige Hengeloër, enkele producten had meegenomen uit de winkel zonder ervoor te betalen. Zij spraken de man hier op aan en probeerden hem vast te houden tot de politie arriveerde. Er ontstond een handgemeen waarna de verdachte kon ontkomen. Personeel van de winkel en getuigen konden een goed signalement geven van de man. Agenten in de buurt konden de man even laten aanhouden aan de hand van dit signalement. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011121616)

Inbraak in meerdere kelderboxen Oldenzaal
Bij een appartementencomplex aan het Stationsplein is tussen woensdag 21 december 22.00 uur en donderdag 22 december 08.30 uur ingebroken in zes kelderboxen.

Politie Twente kreeg donderdag 22 december omstreeks 10.10 uur melding van de inbraken. Ter plaatse bleken de boxen overhoop te zijn gehaald. Onder meer is een elektrische herenfiets gestolen.

De politie doet onderzoek en wil graag in contact komen met mensen die iets van deze inbraken hebben gezien of die wellicht iets verdachts hebben opgemerkt in genoemde nacht in de omgeving van het Stationsplein. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Oldenzaal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011121467 / 2011121482 / 2011121488 / 2011121510)

Man vernielt politiewagen
Enschede
Een 22-jarige man uit Vriezenveen is vrijdag 23 december rond 04.30 uur aangehouden omdat hij een politieauto had vernield.

Agenten betrapten de man toen hij probeerde een kentekenplaat van de politieauto te stelen. De politiewagen stond geparkeerd voor de kerk aan de Oude Markt in Enschede. De 22-jarige had de kentekenplaat even daarvoor van de auto afgebroken. De man is aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011121711)

Aangehouden voor wapenbezit
Almelo
Twee Ameloërs (19 en 21 jaar) zijn donderdag 22 december omstreeks 20.30 uur aangehouden aan de Ledeboerslaan wegens wapenbezit.

Surveillerende agenten controleerden de auto en troffen wapens aan. De 21-jarige man had een mes bij zich. In de auto werd ook een boksbeugel aangetroffen, deze bleek van de 19-jarige man te zijn. Beide mannen zijn aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011121642)

Eenzijdig ongeval
Enschede
Een 31-jarige automobilist uit Enschede is donderdag 22 december licht gewond geraakt, toen hij met de auto tegen een boom reed.

De man reed omstreeks 07.10 uur over de Belderhoekweg komende uit de richting van Boekelo. Ter hoogte van de Boekelerhofweg, ging hij uiterst rechts, deels in de berm rijden, omdat hem een andere auto tegemoet kwam. Toen deze auto voorbij was, wilde de 31-jarige weer terug de weg op rijden, maar vanwege de zachte berm, lukte dit niet. Hij raakte in de slip en kwam uiteindelijk rechts van de weg tegen een boom tot stilstand. De man is voor controle per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011121413)

Snelheidscontrole
Enschede
Naar aanleiding van klachten van omwonenden heeft Politie Twente een controle uitgevoerd in de 30-kilometerzone in de Horstelindelaan.

Van 15.30 tot 20.00 uur werd gecontroleerd op snelheid. Van de 1.799 passanten reden 322 te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 76 km/u. (2011121644)

Meisje gewond bij aanrijding
Almelo
Donderdag 22 december is een 15-jarige fietsster uit Almelo gewond geraakt bij een aanrijding op De Valk.

Het meisje fietste omstreeks 19.25 uur over de Leemslagenweg, komende uit de richting van het ziekenhuis. Bij De Valk stak zij over, maar werd over het hoofd gezien door een 56-jarige automobilist uit Almelo. Het meisje kwam ten val en is voor controle per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011121670)

Huisverbod uitgereikt

Oldenzaal

Een 43-jarige vrouw uit Enschede heeft donderdag 22 december een huisverbod voor een woning in Oldenzaal opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011121396)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Meer informatie over het huisverbod is te vinden op www.huisverbod.nl.

Vrijdag 23 december 2011




Politie Twente