Bedrijfsleven en onderwijs slaan de handen ineen

Persbericht van StudentenBureau

Den Haag, 15 december 2011 - Kennisverrijking onder studenten en Young Professionals is aan de orde van de dag. Hoe gaan kennisinstellingen hiermee om en wat is de rol van het bedrijfsleven hierin? Dit stond centraal tijdens het seminar 'Professionalisering Studenten', georganiseerd door het Lectoraat Ondernemen & Innoveren van De Haagse Hogeschool in samenwerking met StudentenBureau.

Aansluiting is 'sterk verbeterbaar'
De doelstelling van het interactieve seminar was het vaststellen van een aanpak om studenten beter te professionaliseren. Op het seminar waren bedrijfsleven, managers, docenten en studenten breed vertegenwoordigd. Zij werden toegesproken door onderzoeker Ton Korver, Lector HRM en ondernemer Robin van Barneveld van The Curious Network. Via interactieve stellingen werd de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt bediscussieerd. Alle deelnemers waren het erover eens: deze aansluiting is 'sterk verbeterbaar'. Alleen studenten zelf ervaren dit in mindere mate, wat mogelijk zorgt voor een moeilijk begin van een loopbaan.

De belangrijkste uitkomsten van het seminar: meer contact tussen onderwijs en bedrijfsleven is noodzakelijk. Ook de student speelt een rol in zijn of haar eigen professionalisering. Door actief aan eigen professionalisering te werken kan de student carrièreverwachtingen beter managen. Relevante ervaring uit het bedrijfsleven moet ook meer ingezet worden in het onderwijs.

Concrete vervolgstappen in professionalisering
Om het thema 'Professionalisering Studenten' tastbaarder te maken, zetten zowel StudentenBureau als het Lectoraat Ondernemen en Innoveren zich in voor concrete vervolgstappen. Met andere ondernemers, managers, docenten en studenten wordt in een identieke setting over hetzelfde onderwerp gesproken. Op die manier werken onderwijs, het bedrijfsleven en studenten samen aan het vooruit brengen van de B.V. Nederland.

*

Links:
http://www.studentenbureau.nl/werkgevers



Razende Robot Reporter