Politie Noord- en Oost Gelderland

Onderzoek bedreiging afgerond

Zutphen, 23-12-2011 o De politie heeft een onderzoek naar een geweldsincident op maandagavond 10 oktober afgerond. Van een 20-jarige Zutphenaar is een verklaring opgenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij wordt ervan verdacht een getuige, tijdens een ruzie met een vriendin, met een vuurwapen bedreigd te hebben.

Een 18-jarige Doesburger zag die avond dat een man en een vrouw een conflict hadden aan de Zuster Meijboomstraat in Zutphen. De man was erg agressief waarna de Doesburger, die getuige van het incident was, hier een opmerking over maakte. Vervolgens richtte de man zich tegen de Doesburger en gaf hem enkele klappen. Er ontstond een korte worsteling, waarbij de Doesburger zich los wist te rukken. Het duo stapte vervolgens in een auto en de man bedreigde de Doesburger met een vuurwapen, of iets wat daar op leek. Daarna ging het stel er vandoor.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en kwam de 20-jarige Zutphenaar op het spoor. Bij een onderzoek in zijn woning vonden agenten een vuurwapen. Deze is in beslag genomen en wordt vernietigd. De verdachte was op dat moment niet thuis. Op uitnodiging van de politie verscheen de Zutphenaar dinsdag 20 december aan het politiebureau. Van de man is een verklaring opgenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011142873