Gemeente Haaren


Gemeente Haaren roept Stimuleringsregeling Woningbouw in het leven

jouw kruiwagen naar mooi wonen

Starters, jongeren en jonge gezinnen krijgen steeds moeilijker toegang tot de woningmarkt. Om de deze doelgroepen op de woningmarkt een handje te helpen, roept de gemeente Haaren de Stimuleringsregeling woningbouw in het leven. Daarnaast vergroot de gemeente het aanbod van goedkope en middeldure huur- en koopwoningen in de woningbouwplannen die op stapel staan.

Stimuleringsregeling

Met de Stimuleringsregeling wil gemeente Haaren de woningmarkt toegankelijker maken voor de doelgroepen starters, jongeren en jonge gezinnen. De Stimuleringsregeling betreft een bouwgrondlening. Deze bouwgrondlening is een éénmalige renteloze lening die bij of na aankoop van bouwgrond voor een nieuwbouwwoning wordt verstrekt door de gemeente Haaren aan een natuurlijk persoon. De lening wordt verstrekt voor kavels tot maximaal 175 m2 en bedraagt maximaal 25% van de grondwervingskosten.

Wanneer
Met ingang van 1 juni 2011 kunnen mensen gebruik maken van de regeling. De regeling gaat dus met terugwerkende kracht van start.

Vergroting woningaanbod
Als je jong bent, een starter op de woningmarkt of een smalle beurs hebt, dan is er niet voldoende woningaanbod in onze gemeente. Op basis van de Woonvisie 2011-2015 `Jouw kruiwagen naar mooi wonen' kennen we daarom onder andere prioriteit toe aan de doelgroepen starters, jongeren en jonge gezinnen. Binnen deze doelgroepen krijgen één- en tweepersoonshuishoudens extra aandacht. We werken hard aan het vergroten van het aanbod van goedkope en middeldure huur- en koopwoningen in de woningbouwplannen die we in voorbereiding hebben.

Door en het aanbod te vergroten en een financiële bijdrage te verlenen, in de vorm van een renteloze lening, draagt de gemeente Haaren bij aan het toegankelijker maken van de woningmarkt voor velen.

Meer informatie
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de regeling? Kijk op www.haaren.nl/woningbouw. U kunt ook contact opnemen met Bert Kuijsters op (0411) 62 72 52 of via e-mail b.kuijsters@haaren.nl.