CNV Vakmensen


CNV Vakmensen ingenomen met acties SoZaWe en EL&I

23 december 2011
"Het feit dat de ex-medewerkers van het failliete Zalco straks hun eigen oliebol kunnen kopen, en daarvoor niet hoeven aan te kloppen bij de buren, telt. Ik constateer met tevredenheid dat de ministers Kamp en Verhagen en andere betrokkenen ons signaal begin deze week voluit ter harte hebben genomen. De Zalco-mensen worden maximaal geholpen in het oplossen van de problemen die door het faillissement zijn ontstaan." Dat stelt voorzitter Jaap Jongejan van CNV Vakmensen in reactie op de Haagse en Zeeuwse berichten van vandaag en gisteren.

Jongejan hoopt vooral ook dat het kabinet en alle andere betrokkenen alert blijven. "Hoewel ik geen pessimist ben, ligt het erg voor de hand om aan te nemen dat er meer ontslagen zullen vallen in ons land. De Europese economiie krijgt nu een fikse tik. Alert reageren helpt dan om die crisis snel te boven te komen. En, bovenal, liefst te voorkomen op plaatsen waar dat kan."

Begin deze week sprak de voorzitter van de grootste CNV-bond in Goes nog zijn verontrusting uit over het feit dat bevoorschotting van WW-uitkeringen door het UWV moeilijk leek vanwege de feestdagen. En tevens dat de politiek weinig geĂŻnteresseerd leek in de Zeeuwse ontslaggolf.

"Nu zie ik dat Verhagen en Kamp en de provinciale politiek intern en extern aan de bel hebben getrokken. Er wordt geld beschikbaar gesteld. En het UWV betaalt de voorschotten waarom gevraagd. Nog belangrijker wellicht, ook werkgevers participeren. Dit alles zou, wat mij betreft, moeten opleveren dat deze Zalco-mensen behouden blijven voor de Zeeuwse arbeidsmarkt. Hoe mooi is het niet als deze mensen zo snel als mogelijk weer in die regio aan de slag kunnen."