Gemeente Tilburg

Persbericht
23 december 2011

Ateliers in de Vuurvogel

Stichting Ateliers gaat voormalig schoolgebouw geschikt maken voor kunstenaars

In de voormalige basisschool de Vuurvogel aan de Korte Schijfstraat komen ateliers. De gemeente heeft aan Stichting Ateliers een subsidie toegekend van ruim 38.000 euro om het gebouw aan te passen. In elk geval tot en met 2014, maar waarschijnlijk langer, zullen ongeveer 25 kunstenaars er een werkplek vinden.

De Vuurvogel is een vrijstaand pand en dus vooral geschikt als oefenruimte voor muzikanten. Maar ook kunstenaars die hun huidige atelier moeten verlaten wordt hier een alternatief geboden. De binnenruimte van de voormalige basisschool wordt ontmoetingsruimte.

"We willen het aantal atelierruimten de komende jaren op peil houden", licht wethouder Marjo Frenk van cultuur toe. "Dat betekent minimaal 200 werkplekken voor kunstenaars. Een groot deel van de atelierpanden die Stichting Ateliers beheert is van tijdelijke aard. Er komt jaarlijks een forse groep afgestudeerden van de Fontys Hogeschool der Kunsten. Die zoeken een werkplek. Het is daarom van belang dat de stichting continu nieuwe panden verwerft zodat kunstenaars kunnen doorstromen naar andere ruimten. En dat we dus in de stad plek blijven bieden aan kunstenaars."

---