Gemeente Zwartewaterland


Nieuws- en Persberichten

23-12 Ondertekening overeenkomst huis-aan-huis-inzameling textiel

Op donderdag 22 december jl. om 16.00 uur ondertekenden burgemeester E.J. Bilder, Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost, Leger des Heils ReShare, Stichting Ondersteuning Medisch Research, Samenwerkingsverband Kledinginzamelende Instellingen en Stichting KOVAMO een overeenkomst over de huis-aan-huisinzameling van textiel. Deze overeenkomst wordt aangegaan voor de duur van 5 jaar.

Het afsluiten van de overeenkomst voor de duur van 5 jaar is een voorbeeld van vermindering van regeldruk. Van jaarlijkse vergunningen met bijhorende aanvragen en afhandeling stapt de gemeente Zwartewaterland over naar 5 overeenkomsten voor de duur van 5 jaar.

In de Afvalstoffenverordening en het daarbij behorende Uitvoeringsbesluit afvalstoffen is bepaald dat de inzameling van textiel plaats vindt door organisaties die een inzamelovereenkomst hebben afgesloten met de gemeente of met de inzameldienst. Dit kan zijn voor de huis-aan-huisinzameling van textiel of voor het hebben van een inzamelvoorziening op een inzamellocatie.