Gemeente Den Haag

Persbericht

7 nieuwe lokalen voor de Haagse Voorschool in 2012

In 2012 geeft de gemeente Den Haag subsidie voor het realiseren van 7 nieuwe lokalen voor de voorschool in peuterspeelzalen. Daarvoor wordt ruim EUR 1,1 miljoen uitgetrokken. Het gaat om 2 lokalen bij de openbare basisschool Erasmus; 2 lokalen bij basisschool De Krullevaar; één lokaal bij de Bavinckschool en 2 lokalen bij de Prof. Mr. A. Anemaschool.

Wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Dienstverlening): 'Op de voorschool zien we waar kansen en bedreigingen zitten in de ontwikkeling van kinderen. Als we bijvoorbeeld taalachterstanden vroeg aanpakken, komen kinderen op de basisschool beter tot hun recht.'

De Haagse Voorschool is een samenwerkingsverband tussen de peuterspeelzaal en basisschool en is bedoeld voor kinderen vanaf 2 ½ jaar.
Alle kinderen zijn welkom op de voorschool maar voor kinderen met een taalachterstand is de voorschool noodzaak. Op de voorschool leren kinderen spelenderwijs om te gaan met de Nederlandse taal en met elkaar. Peuters gaan twee ochtenden en twee middagen naar de voorschool.

In 2012 zal ook geïnvesteerd worden in de leidsters van de voorschool. Daartoe is onlangs een convenant met het Rijk afgesloten.

Voor mensen met een Ooievaarspas is de voorschool gratis. In andere gevallen bedragen de kosten EUR 20 per maand. Een overzicht met Haagse Voorscholen is te vinden op www.haagsevoorschool.nl.