LIOF


Ontwikkeling producten Newtricious krijgt krachtige financiële impuls

Newtricious B.V. is in 2006 opgericht en is gevestigd in Oirlo (Limburg). Newtricious is een life sciences bedrijf dat voedingsmiddelen ontwikkelt die kunnen bijdragen aan het in stand houden van een goede gezondheid en het welzijn van mensen.

Newtricious heeft zojuist haar eerste financieringsronde succesvol afgerond met een groep van investeerders, bestaande uit Brabant Life Sciences Seed Fonds( BLSF), de Industriebank LIOF, Nedermaas Hightech Ventures en het innovatiefonds van de provincie Limburg. Tevens is er een InnovatieKrediet afgesloten bij Agentschap NL, een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie en is er een krediet afgesloten bij Rabobank Venray.

Newtricious richt zich bij het ontwikkelen van haar eerste producten op het behoud van de gezondheid bij mensen met een verhoogd risico op chronische ziektes zoals macula-degeneratie en hart- en vaatziekten. Macula degeneratie is een leeftijdsgebonden ziekte die slechtziendheid en in extreme gevallen blindheid kan veroorzaken. Newtricious heeft producten ontwikkeld op basis van natuurlijke ingrediënten afkomstig uit eieren, die bij de risicogroep kunnen bijdragen aan het behoud van de oogfunctie.

Overgewicht, verhoogde bloeddruk en verhoogd cholesterol zijn verschijnselen van een wereldwijde problematiek die hebben geleid tot een explosieve toename van diabetes type 2 en hart- en vaat aandoeningen. Newtricious ontwikkelt voedingsmiddelen op basis van bio-actieve peptiden die zijn afgeleid van eieren en andere eiwitbronnen. Deze bio-actieve peptiden zijn gericht op het voorkomen van schade bij mensen met een verhoogd risico voor deze ziektes.

Newtricious zal op korte termijn een vestiging openen in 's Hertogenbosch waar een deel van haar activiteiten op het gebied van research en development, business development en projectmanagement zal worden uitgevoerd.

Jos Nelissen, oprichter en CEO van Newtricious, is zeer verheugd met deze investering: " Wij krijgen met deze fondsen strategische partners in ons bedrijf die onze visie en strategie volledig ondersteunen en helpen uitbouwen. Het geeft ons financiële armslag en de mogelijkheid om de uitvoering van onze innovatieve ontwikkelingsstrategie te versnellen en onze producten samen met onze commerciële partners succesvol naar de markt te brengen zodat ze snel beschikbaar komen voor consumenten wereldwijd.

Jan van der Hoeven, oprichter en directeur van BLSF : " Wij zijn blij met deze investering die geheel past in de strategie van ons Fonds. Newtricious is een bedrijf dat in haar strategie laat zien hoe je in de agri-food sector echte toegevoegde waarde kunt ontwikkelen. Het is een bedrijf dat de ontwikkeling van Functional Foods op een voortvarende en verantwoorde manier aanpakt. Het bedrijf heeft een management team dat over de juiste expertise beschikt om op het grensvlak van food en farma de juiste dingen te doen."

Jerome Verhagen, algemeen directeur NV Industriebank LIOF: "Een trendsettende ontwikkeling op het kruispunt van voeding en gezondheid en een veelbelovende markt voor de toekomst. Wij kennen Newtricious al geruime tijd vanuit onze rol bij de ondersteuning van het bedrijf op het gebied van innovatie. We zijn verheugd dat we nu ook met risicokapitaal meedoen met de onderneming om de investeringen uit het verleden te gaan commercialiseren. En daarmee dus een kans maken om de investeringsimpuls te verzilveren."

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht, kunt U zich wenden tot

Newtricious BV - Jos Nelissen, CEO: tel. 0478-578702; e-mail: jos.nelissen@newtricious.nl

Newtricious

Newtricious is in 2006 opgericht met als doel innovaties in voeding te ontwikkelen die bijdragen aan een beter en gezonder leven van mensen. Newtricious bouwt sterke consortia van wetenschappelijke instituten en innovatieve bedrijven (zowel MKB als multinationals), waarin het een verbindende en sturende rol heeft. Het is hierbij de uitdaging om gezamenlijk met partijen in wisselende samenstelling actieve ingrediënten en producten in de voeding te ontwikkelen. Newtricious hanteert de wetenschappelijke principes uit de
geneesmiddelenontwikkeling om voedingsproducten met een gezondheidsclaim te ontwikkelen die voldoen aan een nieuw niveau van regelgeving en wetenschappelijke kwaliteit. Vanwege haar innovatieve prestaties heeft Newtricious in oktober 2008 de prestigieuze Food Valley Award 2008 gewonnen!

De productie wordt in samenwerking met partners gedaan of uitbesteed.

Tot het verdienmodel behoort een sterk pakket van patenten en marktregistraties dat krachtige commerciële partners in staat stelt om samen met Newtricious een groot aantal mensen in de risicogroepen te bereiken met de veelbelovende producten.

Brabant Life Sciences Seed Fonds

Het Brabant Life Sciences Seed Fonds (BLSF) is een initiatief van het WesterToren Innovation Centre (WTIc), een private incubator in `s-Hertogenbosch. Partners van het Fonds zijn de Bossche InvesteringsMaatschappij (BIM), Biox Biosciences, de Brabantse OntwikkelingsMaatschappij (BOM), Rabobank `s-Hertogenbosch e.o. en de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO)

Spin-Off Fonds

De participatie door de BOM is gefinancierd uit het spin-off fonds. Via het spin-off fonds kunnen innovatieve en kennisintensieve startende ondernemingen (spin-offs) een risicodragende financiering krijgen. De provincie Noord-Brabant heeft EUR12,5 miljoen beschikbaar gesteld voor dit fonds, als onderdeel van het maatregelenpakket van de provincie om de kennis en werkgelegenheid in Brabant te behouden tijdens en na de economische crisis.

Industriebank LIOF

NV Industriebank LIOF, de Limburgse ontwikkelings- en investeringsmaatschappij, helpt Limburg economisch vooruit. LIOF ondersteunt bedrijven op het gebied van innoveren, investeren en vestigen. Daarnaast schept LIOF voorwaarden voor ontwikkeling van perspectiefrijke sectoren en het vestigingsklimaat, gericht op kansen voor het MKB en ruimte voor nieuwe bedrijvigheid. LIOF ondersteunt ondernemingen pragmatisch, betrokken en proactief door zijn expertise te combineren met financiële daadkracht en een uitgebreid netwerk. Deze combinatie van diensten maakt LIOF slagvaardig en uniek.

Nedermaas Hightech Ventures

Nedermaas Hightech Ventures BV is een 100% dochter van de NV Industriebank LIOF. Dit fonds is onlangs opgericht en heeft als doel het verstrekken van risicodragend kapitaal aan startende hightech ondernemingen in bijvoorbeeld Life Sciences, agro/food, chemie, medische technologie en elektronica.

Innovatiefonds van de provincie Limburg

Met het innovatiefonds wil de Provincie Limburg een impuls geven aan het Limburgse MKB. Een impuls om innovaties te realiseren of om innovatieve ondernemingen, die als gevolg van de kredietcrisis financieringmoeilijkheden ondervinden, vooruit te helpen. Het innovatiefonds is revolverend van karakter, hetgeen inhoudt dat de verstrekte middelen op termijn terugvloeien naar het fonds. De exacte vorm (participatie, lening, etc.) van een bijdrage uit het fonds zal per geval vastgesteld worden.