alltours in het vijfde jaar in Nederland weer gegroeid

Persbericht van PR Newswire

AMSTERDAM en DUISBURG, Duitsland, December 23, 2011 /PRNewswire/ --

Het nieuwe zomerprogramma voorspelt verdere groei

alltours, de op vijf na grootste reisorganisatie in Europa, is voor het vijfde achtereenvolgende jaar in Nederland gegroeid. 87.200 Nederlanders (+1,4%) hebben hun reis bij alltours geboekt. Nederland is hiermee vorig jaar weer de grootste buitenlandse markt voor alltours geweest, gevolgd door Oostenrijk en Zwitserland. Met het zomeraanbod voor 2012, dat bij ca. 1000 Nederlandse reisburo's kan worden geboekt, wil alltours een groei van ca. 5% meer reizigers in 2011/2012 realiseren.

In Nederland is het aantal passagiers van alltours gegroeid van 86.000 naar 87.200. Sinds de lancering op de Nederlandse markt in 2007 heeft de onderneming het aantal passagiers verdrievoudigd. Hierdoor heeft alltours vorig jaar, een jaar dat volgens de AVNR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) voor veel bedrijven een jaar van stagnatie was, haar marktaandeel kunnen vergroten. In vergelijking met voorgaande jaren is de groei van alltours in Nederland enigszins vertraagd. De organisator wijt dit aan de financiële crisis, de daaruit voortvloeiende terughoudendheid van de klanten en het toetreden tot de markt van een aantal andere Duitse reisorganisaties. In Europa is alltours, wat betreft het aantal passagiers, met 8,2% gegroeid, de grootste groei vond plaats in Duitsland (13,2%) en in Zwitserland (+15%).

"In het nieuwe boekjaar willen wij met 5% groeien en we verwachten een ongeveer gelijke groei in Nederland," aldus directeur Willi Verhuven. alltours baseert deze prognose op lagere prijzen (gemiddeld 5% lager dan vorig jaar), meer vroegboekkortingen en een significant hoger aantal accommodaties met extra voordelen, zoals kortingen voor singles met kinderen en voor senioren. "alltours borduurt deze zomer voort op haar sterke positie als aanbieder van betaalbare familiereizen in Nederland" belooft Verhuven. Een groter aandeel aan all-inclusive vakanties, een keur aan accommodaties met veel clubfaciliteiten en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, vormen de basis hiervoor.

Verdere groei verwacht alltours ook doordat Nederlandse reizigers hun reis niet alleen uit een van de drie Nederlandse maar ook uit een van de zes Duitse alltours reisgidsen kunnen boeken. Er kan niet alleen vanaf vijf Nederlandse luchthavens worden gevlogen, maar ook vanaf Düsseldorf, Weeze, Bremen, Keulen/Bonn en Münster/Osnabrück. Nog een voordeel: dankzij de verschillende schoolvakantieperiodes kunnen Nederlandse gezinnen profiteren van de laagseizoenprijzen in Duitsland. Hier kunnen de prijsverschillen oplopen tot EUR 300,- voor een gezin met twee kinderen.

Redactiecontact:
alltours flugreisen gmbh
Stefan Suska
Leiter Unternehmenskommunikation/ÖA
Am Innenhafen 8-10
D-47059 Duisburg
Duitsland

Tel.: +49(0)2-03-36-36-200,
Fax: +49(0)2-03-36-36-970
E-mail: stefan.suska@alltours.de

alltours flugreisen gmbh