Politie Hollands Midden

Zoeterwoude - Twee verdachten van woninginbraak aangehouden

Zoeterwoude , 23-12-2011 o De politie heeft donderdag 22 december om 19.30 uur een 24-jarige man uit Den Haag en een 36-jarige man uit Rijswijk aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Van Swietenstraat.

De bewoonster hoorde geluiden in de woning en meende ook voetstappen te horen. Van schrik is ze de woning uitgerend en heeft bij de overburen de politie gebeld. Na een zoekactie, met onder meer een politiehond werden de twee verdachten aangehouden. Op de Vrouwenweg in Leiden waar de Hagenaar werd aangehouden werd inbrekerswerktuigen gevonden. De politie doet verder onderzoek.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Doordat de bewoonster direct de politie belde konden de inbrekers worden aangehouden. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.