Politie Hollands Midden

Lisse, Hillegom - Gun inbrekers geen kans!

Lisse, Hillegom, 23-12-2011 o De politie doet er alles aan om in Lisse en Hillegom het aantal inbraken terug te dringen. Niet alleen wordt intensiever gesurveilleerd, maar met name wordt de hulp van de bewoners ingeroepen. In de afgelopen weken is namelijk het aantal inbraken fors gestegen ten opzichte van de zomermaanden.

De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon langere tijd in een geparkeerde auto zit of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan moeten direct bewoners bellen naar 1-1-2. Ook kunt u anoniem bellen via Stichting M. op 0800-7000. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder enorm helpen in het onderzoek.

Gun inbrekers geen kans! De politie van team Lisse/Hillegom maakt zich zorgen over de toename in de laatste weken van het aantal woninginbraken in het gebied. Vonden er in oktober 10 woninginbraken plaats, in november waren dit er 21 en nu in december al 24. Politieteamchef Peter Koot: Een zorgelijke toename die we graag een halt willen toeroepen. Daar werken we ook hard aan. Zo surveilleert de politie extra in zowel in uniform als in burgerkleding, geven we preventietips en heeft het oplossen van woninginbraken bij ons een hoge prioriteit. We doen alles wat we kunnen, maar hebben daarbij ook zeker de hulp van de inwoners van Lisse in het centrum en de woonwijken langs de Westelijke Randweg en in Hillegom met name in de wijken Elsbroek en en Treslong nodig.

Draai de deur op het nachtslot Draait s nachts, wanneer u gaat slapen, de deur met de sleutel op het nachtslot. Haal de sleutel vervolgens uit de deur en leg deze op een plek waar niemand de sleutel kan zien. Op deze manier voorkomt u dat inbrekers binnen kunnen komen door te flipperen of te hengelen.Hengelen en flipperen zijn eenvoudig tegen te gaan door de deur op slot te draaien. Zeker wanneer u gaat slapen maar ook als u even weggaat om bijvoorbeeld een boodschap te doen. Flipperen betekent dat de inbreker een stuk plastic tussen de deurpost en de deur schuift waarmee hij de schoot wegduwt waarna de deur openvalt. Hengelen is door de brievenbus de klink aan de binnenkant van de deur proberen naar beneden te halen of de sleutel die in het zicht ligt, proberen te bemachtigen.

Politiekeurmerk Veilig Wonen Denk ook aan goed hang- en sluitwerk. Uit onderzoek is gebleken dat huizen met hang- en sluitwerk van het Politiekeurmerk Veilig Wonen 90% minder kans op inbraak lopen. Bij nieuwbouwwoningen bouwt de gemeente volgens het politiekeurmerk, maar bij oudere woningen zullen de woningeigenaren zelf maatregelen moeten nemen. Meer informatie over het beveiligen van uw woning volgens het Keurmerk Veilig Wonen is te vinden op de officiële internetsite: www.politiekeurmerk.nl.