Openbaar Ministerie

Boor doet aangifte van corruptie en oplichting

23 december 2011 - Arrondissementsparket Rotterdam

De Stichting BOOR, de organisatie die in Rotterdam het openbaar onderwijs verzorgt, heeft donderdag bij de officier van justitie aangifte gedaan van ambtelijke corruptie, oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen tegen drie personen. De aangifte zal door het Openbaar Ministerie worden betrokken bij het al lopende onderzoek van de Bovenregionale Recherche Zuid West onder leiding van het OM.

De BR ZW startte met het onderzoek in april na een melding van een raadslid van Leefbaar Rotterdam dat bij BOOR fraude zou zijn gepleegd. In juli werden invallen gedaan in de kantoren van de Stichting BOOR en Prosco, het administratiekantoor van BOOR. Inmiddels zijn ook op andere plaatsen administratieve bescheiden in beslag genomen. Het onderzoek richt zich op ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte door een inmiddels ex-medewerker van de stichting.

In het onderzoek zijn tot nu toe vijf mensen aangehouden, onder wie de voormalige medewerker. Vorige week maandag werd nog een 42-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden. De man is inmiddels heengezonden door de officier van justitie, maar blijft verdachte.

Naar aanleiding van het lopende onderzoek van de BR ZW heeft BOOR zelf ook onderzoek laten doen naar bepaalde werkzaamheden. Dat heeft deze week geresulteerd in de aangifte.

Het onderzoek wordt voortgezet.