Politie Midden- en West Brabant

Extra inzet door toename woninginbraken Oisterwijk

Politie vraagt bewoners alert te zijn bij verdachte situaties

Oisterwijk, 23-12-2011 o De politie vraagt extra alertheid van de bewoners naar aanleiding van de stijging van het aantal woninginbraken. Om dit fenomeen de kop in te drukken bundelen politie, gemeente Oisterwijk en gemeente Tilburg de krachten. In de maanden oktober, november en december werden in totaal 44 woningen door inbrekers bezocht.

Inbraken in woningen is een belangrijk speerpunt van de politie Midden en West Brabant. Jaarlijks stijgt het aantal woninginbraken tijdens de maanden met de R, wat ook een landelijk beeld is. Om de stijging een halt toe te roepen houdt de politie, ondersteunt door haar partners zichtbare en onzichtbare acties. Om de bewoners attent te maken op dit fenomeen werd onder andere een tekstwagen ingezet en deelden volontairs van de gemeente flyers uit tijdens hun surveillance.
Beveiligingsmedewerkers van het Securitasbedrijf werkten in samenspraak met de politie die daarnaast roadblockacties instelden.

De politie vraagt bewoners verdachte situaties te melden, bijvoorbeeld hondenbezitters die op de meest uiteenlopende tijden hun honden uitlaten en krant- en/of postbezorgers. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 23-12-2011 13:33 | © Regio Midden en West Brabant |