Gemeente Reimerswaal


Uitreiking boek 'Onze kinderen en alcohol'

Op dinsdag 20 december ontvingen alle ouders met kinderen in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar een brief van onze gemeente met daar bijgevoegd een voucher om gratis het boek van Dr. Nico vd Lely op te halen bij de bibliotheken in de gemeente.

Woensdag 21 december 2011 werd het eerste exemplaar uitgereikt door wethouder De Kunder aan de heer. A. Hak uit Hansweert. De heer. A. Hak is zelf vader van vier kinderen in deze leeftijd. Tevens is hij lid van de werkgroep Alcohol en jeugd. De heer Hak vindt het een belangrijk onderwerp om veel aandacht aan te besteden, bij zowel ouders als de jongeren zelf. "Het boek toont de onzichtbare achtergronden. Zichtbaar is het wanneer de jongeren zat worden, onzichtbaar is de schade die het aanricht aan de hersenen. De periode waarin jongeren veel drinken gaat over, maar dit kan dan blijvende schade hebben aangericht", aldus de heer. Hak.

Direct na de overhandiging van het eerste boek, stonden de eerste mensen al te wachten op ook een exemplaar van het interessante boek van dr. Nico van der Lely. Het boek staat vol informatie over wat alcohol met de jongeren doet, maar bevat ook tips hoe ouders het onderwerp ter sprake kunnen brengen bij hun kinderen.

Wethouder De Kunder geeft aan dat ook hij het een belangrijke en goede actie vindt en hoopt dat veel ouders het boek ophalen. Voordat hij het boek uitreikte aan de heer. Hak vertelde de wethouder aan de aanwezige kinderen welke schadelijke gevolgen alcohol kan hebben en hoe belangrijk het is dat kinderen onder de 16 geen druppel alcohol drinken en boven de 16 heel beperkt.