Gemeente Reimerswaal


Grote stap voorwaarts in herontwikkeling locatie De Zaete

Sinds 2008 wordt gewerkt aan de herontwikkeling van Yerseke. De eerste fase werd na een intensief traject met vele belanghebbenden en belangstellenden afgesloten in 2009 met een masterplan.

Na deze fase is er in 2010 onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om locatie `De Zaete' als eerste verder te ontwikkelen. Hiervoor is een plan gemaakt en dat is verder uitgewerkt in een beeldkwaliteitsplan. Dit plan is in 2010 gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Het is dus weer al geruime tijd geleden dat we u nieuws konden brengen over dit project. Achter de schermen is er echter hard gewerkt aan de verdere uitvoering en ontwikkeling. Het resultaat mag er zijn. Donderdag 22 december hebben de verschillende partijen hun handtekening gezet onder het verkoopcontract van de grond. Wanneer dit wordt bekrachtigd tijdens de besluitenraad in januari kan het project daadwerkelijk van start. Dan is de eerste mijlpaal gezet!

In de komende tijd zullen we u natuurlijk op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. We zullen u ook informeren over de gebruiksmogelijkheden en toekomstplannen van het dorpshuis De Zaete.