Waterschap Hunze en Aa's


Van Hall en Leugs onze bestuurders voor komende tijd

De beëdiging van Alfred van Hall ging woensdag 21 december niet door, maar de jeugdbestuurder Inge Leugs werd wel voorgesteld. Zij vertegenwoordigt Hunze en Aa's in het nationale jeugdbestuur. De commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar was op het laatst verhinderd en de dijkgraaf kon daarom niet beëdigd worden. Maar het programma bleef verder ongewijzigd en dus maakte het bestuur van Hunze en Aa's woensdagavond kennis met de 13-jarige Inge Leugs.

Jeugdbestuur

De VWO-leerlinge van het Winkler Prins is aangesteld als jeugdbestuurder. Het jeugdbestuur wil bij de 12- tot 18-jarigen de uitdaging onder de aandacht brengen, die wij als laag land hebben op het gebied van water. De jeugd moet er bewust van worden dat het niet vanzelfsprekend is dat wij hier onder zeeniveau kunnen leven.

Alfred Van Hall feliciteert Inge Leugs met haar aanstelling als jeugdbestuurder

Beëdiging Van Hall

De commissaris van de Koningin, de heer Jacques Tichelaar, beëdigde Van Hall afgelopen donderdagmorgen in het provinciehuis in Assen. Daarmee begint de derde termijn van de 64-jarige dijkgraaf. "De waterschappen hebben meer dan ooit een fundamentele taak in een gevaarlijke delta. De prikkel om leiding te geven aan dit waterschap is nog nooit zo groot geweest als nu", aldus Van Hall.