Gemeente Best

Nieuwe tarieven Taxbus

23-12-2011

In 2012 worden de tarieven voor Taxbus verhoogd, in lijn met die van het reguliere openbaar vervoer. Het nieuwe basistarief voor een zone bedraagt EUR 0,55. Tijdens de jaarwisseling is de dienstverlening van Taxbus aangepast. Op oudejaarsavond stopt Taxbus eerder en in de nieuwjaarsnacht worden alleen rolstoelreizigers vervoerd.

Taxbus is vervoer van deur tot deur voor personen die vanwege een beperking geen gebruik kunnen maken van de gewone vervoersmogelijkheden om hun sociale contacten te onderhouden. Om gebruik te kunnen maken van Taxbus hebt u een indicatie van de gemeente nodig op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Aanpassing tarieven Taxbus
Per 1 januari 2012 wordt het reizigerstarief van Taxbus verhoogd. Het basistarief voor een zone stijgt van EUR 0,50 naar EUR 0,55. De tariefswijziging geldt naast Best ook voor de veertien andere gemeenten in de regio Eindhoven-Helmond die meedoen met Taxbus. De wijziging is in lijn met het reguliere openbaar vervoer, waarvan de tarieven per 1 januari ook worden verhoogd.

Reserveer uw Taxbusritten voor de kerstdagen
De kerstdagen zijn drukke dagen voor Taxbus. Om het vervoer in goede banen te leiden, verzoekt Taxbus dan ook klanten om ritten al vóór zaterdag 24 december te reserveren. De vervoerder kan dan het best inspelen op de vervoersvraag en alvast een passende ritplanning maken. Ritten die later worden geboekt, lopen meer kans te maken te krijgen met vertraging.

Dienstverlening jaarwisseling
Net zoals in het openbaar vervoer stopt het Taxbusvervoer op oudejaarsavond eerder. Evenals vorig jaar starten de laatste ritten om 21.30 u en sluit daarmee aan op de aankomsttijden van de laatste treinen en bussen.

Voor rolstoelgebruikers wordt een uitzondering gemaakt, omdat deze groep geen mogelijkheden heeft om via familie, vrienden of reguliere taxivervoer te regelen. Zij zullen op verzoek in de nieuwjaarsnacht wel door Taxbus worden vervoerd. Daarbij gelden de volgende regels:
* Een rolstoelrit voor nieuwjaarsnacht kan t/m woensdag 28 december worden geboekt via de reserveringslijn van Taxbus.
* De ophaaltijden liggen tussen 0.30 en 1.30 uur. Vanwege de beperkte beschikbaarheid op nieuwjaarsnacht kan het voorkomen dat u niet precies op het gewenste tijdstip wordt opgehaald.
* In de nieuwjaarsnacht kan maximaal één sociaal of medisch begeleider meereizen.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over het gebruik van Taxbus, kijk dan op www.taxbus.nl of bel het informatienummer (0800) 02 31 820.

Maakt u nog geen gebruik van Taxbus, maar wilt u wel graag weten of u hiervoor in aanmerking komt? Dan kunt u voor meer informatie terecht bij het Wmo-loket van de gemeente Best in Bestwijzer: Nazarethstraat 173, telefoonnummer (0499) 77 01 00 of e-mail info@bestwijzer.nl.


---