NEN


23-12-2011

Herziening praktijkrichtlijnen installatiegeluid

Verschillende marktpartijen hebben aangegeven dat de huidige NPR's over installatiegeluid (NPR 5072 t/m NPR 5075) moeten worden herzien. Dit heeft te maken met nieuwe technieken die kunnen worden toegepast en met veranderingen door de komst van het Bouwbesluit 2012. Om na te gaan waar de behoefte precies ligt, organiseert NEN een bijeenkomst. Het doel is om afspraken te maken over de inhoud, planning en financiering van de herziening van de NPR's. Heeft u te maken met de NPR's en afspraken over installatiegeluid? Meld u dan aan en zorg dat u erbij bent.

In het Bouwbesluit 2012 staan nieuwe eisen voor installatiegeluid in woningen en het onderwijs. Bovendien is de meetmethode voor lucht- en geluid anders weergegeven (Ilu en Ico is vervangen door DnTA en LnTA). Het is de bedoeling met de nieuwe praktijkrichtlijnen handvatten te geven om aan de nieuwe eisen te voldoen. Specifiek voor de installaties zelf ontwikkelt ISSO op dit moment een aantal publicaties. Om aan te sluiten bij de huidige marktvraag en regelgeving is het van belang dat de nieuwe NPR's worden afgestemd op ISSO-publicaties, maar ook vooral een bredere reikwijdte hebben en dus over de woningbouw als geheel gaan.

De bijeenkomst is bedoeld voor partijen die willen meepraten over de inhoud en opzet van de praktijkdocumenten. Er zullen dan ook enkele deskundigen spreken over de achtergrond en toepassing van de NPR's. Wanneer partijen overeenstemming bereiken, zijn de NPR's naar verwachting medio 2013 gereed. Als er onvoldoende belangstelling is, komen er geen herziene NPR's en worden de bestaande ingetrokken.

Bijeenkomst herziening NPR's installatiegeluid


* Datum: woensdag 22 februari 2012, van 13.00 tot 17.00 uur
* Locatie: NEN, Delft

* Aanmelden: Aanmelden kan bij Heleen Prins: tel. (015) 269 01 57 of e-mail heleen.prins@nen.nl

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de praktijkrichtlijnen of over het normalisatieproces kunt u contact opnemen met: ir. Annet van der Horn, consultant NEN Integraal bouwen, tel. (015) 2 690 286 of e-mail annet.vanderhorn@nen.nl.